Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bufalo izgāžas jau pašā sākumā, Girgensons neitrāls komandas zaudējumā

© USA TODAY Sports/Sipa USA/SCANPIX

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo „Sabres” ar 1:5 piedzīvoja sakāvi pret Dalasas „Stars”, četrus vārtus ielaižot jau mača pirmajās 13 minūtēs.

Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadīja 13:58 minūtes, kurās izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem un pielietoja četrus spēka paņēmienus. Viņš arī vienreiz bloķēja pretinieku metienu, un vienreiz pēc pārkāpuma pret Girgensonu „Sabres” nokļuva vairākumā. Neskatoties uz komandas lielo sakāvi, Girgensons spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

„Sabres” šis bija desmitais zaudējums sezonas 14 spēlēs un ar tikai desmit savāktajiem punktiem komanda noslīdējusi uz sev pēdējos gados visai pierasto pēdējo vietu Austrumu konferencē. Nākamā spēle Bufalo komandai paredzēta pēc trim dienām pret Vašingtonas „Capitals”.

Bufalo vārtos šonakt stājās Robins Lēners, bet darīja to pagalam neveiksmīgi. Jau ceturtajā minūtē Dalasa atklāja rezultātu, bet astotajā minūtē čehu uzbrucējs Radeks Faksa panāca 2:0, vārtu priekšā savācot Lēnera atsisto ripu. Pagāja vien pāris minūtes, kad „Stars” ātrajā uzbrukumā trīs pret diviem izkārtoja lielisku metienu Stīvenam Džonsam.

Lēners, kurš pirmajās 11 minūtēs bija atvairīja tikai četrus no septiņiem metieniem, tika nomainīts, bet viņa vietā nākušais Čads Džonsons arī teju uzreiz bija spiests atrast ripu savos vārtos. Tailers Seigins vairākumā trāpīja metienu uzreiz bez ripas apstrādāšanas, un rezultāts 13. minūtē bija jau 4:0...

USA TODAY Sports/Sipa USA/SCANPIX

Pēc šāda sākuma par saspringtu spēles gaitu varēja aizmirst, un „Stars” savu pārsvaru no rokām neizlaida. Otrajā periodā „Sabres” gan spēlēja daudz vairākumā, vienreiz arī pēc pārkāpuma pret Girgensona, taču guva tikai vienus vārtus, kad precīzs bija Raiens O`Railijs, trāpot uzreiz pēc iemetiena pretinieku zonā. Bet arī tas neko daudz nelīdzēja, jo līdz perioda beigām „Stars” ar francūža Antuāna Rusela sezonas pirmo vārtu palīdzību atjaunoja četru vārtu pārsvaru.

Mačā kopumā „Sabres” pat uzbruka vairāk, bet Dalasas prieku par uzvaru tas diez vai mazināja. „Stars” rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās zviedru aizsargs Jons Klinberjs, kurām šosezon 14 spēlēs 14 punkti (3+11), kas ir otrais labākais rādītājs līgā aizsargu konkurencē. Dalasas komandai šī bija astotā uzvara 14 mačos un tā šobrīd ieņem ceturto vietu Centrālajā divīzijā.