Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Japāna grib spēlēt KHL, Kovaļčuks slavē "Vityaz”

Kā nereti notiek, atkal pienākušas dažāda veida skaļas ziņas no Krievijas hokeja sakarā. Vjačeslavs Fetisovs apgalvo, ka par KHL lielu interesi izrāda Japāna, Iļja Kovaļčuks atbalsta „Vityaz” un pēc spēlēm dzer alu, savukārt Vladislavs Tretjaks uzskata, ka NHL vajadzētu palielināt laukumus...

Titulētais Vjačeslavs Fetisovs, kurš nesen ar blīkšķi pameta Maskavas CSKA, paziņojot, ka aiziet no hokeja, atklājis Japānas lielo interesi par iespējamo dalību Kontinentālajā hokeja līgā: „Lai gan esmu pametis hokeju, KHL paplašināšanās plāni paliek spēkā. Vladivostokā pabeigta halles būvniecība ar 7.5 tūkstošu skatītāju ietilpību. KHL noteikti paplašināsies. Līgai ir lieliski instrumenti, lai apgūtu jaunas valstis. Nesen ar Valentīnu Matvijenko bijām konferencē Japānā, runāju ar šīs valsts ārlietu ministra vietnieku. Viņiem par KHL ir milzīga interese.”

Slavenais vārtsargs Vladislavs Tretjaks savukārt Aleksandra Ovečkina diskvalifikācijas sakarā paziņojis: „Bez spēka cīņas hokejs kļūtu par sieviešu sporta veidu. Meitenes spēlē maigi, tāpēc jau viņas ir meitenes. NHL ir jāpaplašina laukumi. Paskatieties, Krievijā nav pastāvīgu smadzeņu satricinājumu gadījumu! Tas tāpēc, ka mums laukumi ir plašāki un ir grūtāk realizēt spēka paņēmienus. Savukārt NHL laukumi ir mazi, bet hokejistu gabarīti lieli. Rezultātā – pārāk daudz kontaktu.”

Visbeidzot Ņūdžersijas „Devils” uzbrucējs Iļja Kovaļcuks arīdzan pārsteidzis ar saviem izteikumiem: „Ko domāju par „Vityaz”? Uzskatu, ka tādas komandas ir vajadzīgas. Hokejs ir vīrišķīgs sporta veids, kurā regulāri gadās kautiņi. Neredzu tajā neko sliktu. Un kaut arī pats šobrīd nespēlēju KHL un nesekoju sīki, kādā veidā tie kautiņi notiek, zinu, ka spēlētājiem, kas uz šo līgu ieradušies no NHL, ir savs ētikas kodekss. Protams, gadās izņēmuma gadījumi, kad iesit nemanot un par to ir jāsoda. Taču godīgi kautiņi – tā ir hokeja sastāvdaļa. Skatītājiem tas patīk. Esmu par „Vityaz”! Kā spēju NHL spēlēt ar tik lielu spēles laiku un paspēt atjaunoties? Pēc mačiem palīdz alus... Nē, nē, ūdenspīpi vai cigaretes nesmēķēju, savukārt pāris alus pudelītes pēc spēles ir labākais atjaunošanās veids!”