Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Rallija ekipāžu Sesks / Caune Itālijā sagaidīs "Junior WRC" sezonas pirmais grunts rallijs

© Publicitātes foto

LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Krišjānis Caune šonedēļ, no 13. līdz 16. jūnijam, startēs "FIA pasaules junioru rallija čempionāta" (Junior WRC) trešajā posmā, kas norisināsies Itālijā, Sardīnijas salā. "Rally Italia Sardegna" laikā ekipāžai pa grunts seguma ceļiem būs jāveic 19 ātrumposmi, 313,04 kilometru garumā.

“Itālijā mūs sagaida (it kā zināmā) grunts seguma ceļi, bet pēc savas pieredzes varu teikt, ka arī šī seguma specifika katrā rallijā krietni atšķiras, kamdēļ Itālijā nevarēsim braukt identiski tam, kā Latvijas ceļos. Bet, neskatoties uz apstākļiem (kas visiem būs līdzvērtīgi), mūsu galvenais uzdevums būs koncentrēties uz savu sniegumu un pieredzes kilometru gūšanu, ko vislabāk var izdarīt sasniedzot rallija finišu," stāsta Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots.

"Maija izskaņā startējām "Rally Liepāja", kur debitēju ar pilnpiedziņas R5 auto. Lai gan tik īsā laikā visas auto nianses un īpašības izprast neizdevās, tas ko piefiksēju, ka atbilstoši R5 auto braukšanas ātrumam, paaugstinājās arī mans domāšanas un lēmumu pieņemšanas procesa ātrums. Šonedēļ atgriezīsimies pie R2 auto, ar kuru, objektīvi, braukšana notiek mazliet lēnāk. Cerams iegūtās iemaņas lieti noderēs, dodot relatīvi vairāk laika pieņemt pareizo lēmumu," turpina Sesks.

Savukārt Krišjānis Caune, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas stūrmanis uzskata, ka Safari ralliju Eiropas dienvidos varētu dažos vārdos raksturot kā Sardīnijas ralliju. Augsta gaisa temperatūra, putekļaini ceļi, un lieli akmeņi - tie būs pirmie šķēršļi, ar ko būs jāsaskaras šajā nedēļas nogalē.

Atšķirībā no Korsikas, šeit nav ļoti garu ātrumposmu, bet garumā no 14 līdz 28 kilometriem tādu ir ļoti daudz. Pieskaitot arī pārbraucienu distanci, iegūstam ļoti lielu kilometrāžu, kamdēļ svarīgi būs saglabāt auto un riepas labā tehniskā kondīcijā, norāda Caune.

"Pēc sacensībām Liepājā mums bija arī testi ar R2 auto. Lai gan sākotnēji bija grūti “pārslēgties” atpakaļ uz priekšpiedziņas auto, dienas gaitā jau atguvām savu braukšanas ritmu, lai sajūtu līmenī varētu teiktu, ka pēc nelielā sānsoļa ar pilnpiedziņas auto, mums nevajadzēs pārāk daudz laika, lai varētu braukt sevis izvēlētajā tempā," skaidro stūrmanis.

“Kā ierasts, starts rallijā ir tikai aisberga redzamā daļa - galvenais darbs tiek darīts starp finišu un startu, un arī pirms Sardīnijas rallija mums ir bijusi rūpīga un plānveidīga gatavošanās programma, lai turpinātu attīstīt pilota un stūrmaņa prasmes. Esam veikuši gan “sausos” treniņus, gan piedalījušies testos ar R2 auto, kā arī startējuši Eiropas rallija čempionāta posmā Rally Liepāja - debitējot pie R5 auto stūres. Cik daudz no jaunapgūtā izdosies pielietot ātrumposmos - to uzzināsim svētdien!" klāsta Uldis Briedis, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas treneris:

Informācija par ekipāžas sportiskajām gaitām atrodama sociālo tīklu kontos Twitter @MSesks, Facebook @MartinsSesksRallying, Instagram @martins_sesks, kā arī LMT Autosporta Akadēmijas Facebook lapā @AutosportaAkademija.

Plašāka informācija par FIA pasaules junioru rallija čempionātu atrodama vietnē https://www.wrc.com/en/ un https://www.rallyitaliasardegna.com/?lang=en.

Junior WRC posma Rally Italia Sardegna dalībnieki:

Pilots

Valsts

Stūrmanis

Valsts

1

#76

Mārtiņš SESKS

Latvija

Krišjānis CAUNE

Latvija

2

#71

Tom KRISTENSSON

Zviedrija

Henrik APPELSKOG

Zviedrija

3

#72

Jan SOLANS

Spānija

Mauro BARREIRO

Spānija

4

#73

Dennis RÅDSTRÖM

Zviedrija

Johan JOHANSSON

Zviedrija

5

#74

Julius TANNERT

Vācija

Jürgen HEIGL

Austrija

6

#75

Tom WILLIAMS

Lielbritānija

Phil HALL

Lielbritānija

7

#77

Sean JOHNSTON

ASV

Alex KIHURANI

ASV

8

#78

Enrico OLDRATI

Itālija

Elia DE GUIO

Itālija

9

#79

Raul BADIU

Rumānija

Gabriel LAZAR

Rumānija

10

#80

Fabrizio ZALDIVAR

Paragvaja

Fernando MUSSANO

Argentīna

11

#81

Nico KNACKER

Vācija

Tobias BRAUN

Vācija

Rally Italia Sardegna provizoriskā programma

Ātrumposmi

Distance, km

Ceturtdiena, 13. jūnijs

1

2,00

Piektdiena, 14. jūnijs

8

124,02

Sestdiena, 15. jūnijs

6

144,98

Svētdiena, 16. jūnijs

4

42,04

19

313,04