Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

"Žiguļu kausa 2012" pirmais posms pārcelts uz sporta kompleksu "333"

Latvijas Automobiļu federācija (LAF) trīs dienas pirms 19.novembrī paredzētā "Žiguļu kauss 2012" pirmā posma atsaukusi iepriekš izsniegto pasākuma rīkošanas atļauju Rencēnu autoklubam, tāpēc sacensību norise pārcelta no Biķernieku kompleksās sporta bāzes trases uz sporta kompleksu "333" Ropažu novadā.

"Esam sarūgtināti par šādu federācijas rīcību, burtiski pēdējā brīdī bez plašākiem paskaidrojumiem atsaucot iepriekš izsniegto atļauju organizēt "Žiguļu kausa 2012" atklāšanos posmu Biķernieku autotrasē. Tā ir amatpersonu patvaļa, kārtējo reizi apliecinot, ka viņi nav ieinteresēti, lai šāda veida sacensības vispār notiktu Latvijā, aizmirstot, ka LR Sporta likumā noteiktas visiem vienādas tiesības šajā valstī nodarboties ar sportu. Mums šāda iespēja oficiāli liegta," sacīja "Žiguļu kauss 2012" organizators Uģis Banders.

Rencēnu autoklubs bija saņēmis šā gada 7.februārī LAF izsniegto atļauju autosporta pasākuma rīkošanas atļauju, pamatojoties uz LR IZM Sporta pārvaldes rīkojumu uz LAF Nacionālā Sporta kodeksa noteikumiem. Atļauja izsniegta LAF sekretariātā, savukārt 15.novembrī no LAF saņemts atļaujas atsaukums, argumentējot to, ka Rencēnu autokluba nav iesniedzis nepieciešamos dokumentus atbilstoši LAF Nacionālajam Sporta kodeksam, lai arī sākotnēji pasākuma rīkošanas atļauja tika izsniegta, balstoties uz šiem pašiem dokumentiem.

"Atļaujas atsaukums ar šādu argumentāciju ir absurda, bezatbildīga rīcība. Sacensībās, kuras ir vienas no vērienīgākajām Baltijā žiguļu klasē, plānoja piedalīties vairāk nekā 40 braucēji, un saņemtā atļauja bija pamatojums tam, lai slēgtu līgumu ar CSDD par Biķernieku trases īri, kas, protams, saistās arī ar finansiāliem ieguldījumiem. Saprotam, ka CSDD nav tiesīgi nodot trasi mūsu rīcībā bez LAF akcepta, tāpēc esam priecīgi, ka pēdējā brīdī sporta komplekss "333" varēja izrādīt pretimnākšanu un nodot savu trasi mūsu rīcībā, lai sacensības tomēr varētu notikt," turpināja Banders.

"Žiguļu kauss 2012" pirmais posms bija paredzēts 19.novembrī Biķernieku kompleksās sporta bāzes autotrasē, bet pārējie etapi, tāpat kā iepriekšējos gados, plānoti Zilākalna un Smiltenes autotrasēs ziemas sezonā.