Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Efektīvā riekstu diēta

© Oļesja Sokolova/ F64 photo agency

Riekstu diēta – viena no drošākām diētām. Tā ilgst 10 dienas, un šī perioda laikā var šķirties vismaz ar 3 liekiem kilogramiem. Bet pievienojot fiziskus vingrinājumus, tad vēl vairāk.

Kas ir riekstu diēta? 10 dienu laikā ir aizliegts ēst gaļu un zivis. Tos jāaizvieto ar riekstiem. Dienas riekstu porcija nav liela - tikai sauja, bet toties cik tur daudz vitamīnu! Riekstu diētai nepiemīt noteikta ēdienkarte, bet ir kopējas rekomendācijas.

Pirmkārt, nepieciešams liels augļu un dārzeņu daudzums. Jūs varat gatavot salātus, zupas, sacepumus, tikai atcerieties ka visi gaļas un zivs izstrādājumi ir stingri aizliegti, starp citu, kā arī cukurs.

Dienas laikā vajag sarīkot sev 4 ēdienreizes, brokastis, pusdienas un vakariņas, un, launaga laikā jums vajadzēs apēst savu riekstu porciju. Kāpēc to ir tik maz? Tāpēc, ka riekstos ir daudz kaloriju, un lielās porcijās tos ēst nedrīkst. Riekstu sauja - optimālā porcija, kura satur pietiekošu tauku un barību vielu daudzumu. Rieksti var būt jebkādi - tikai ne arahis.

Priekšroku labāk dot ne ceptiem, bet kaltētiem riekstiem.

Neskaitot augļus un dārzeņus, var ēst arī piena produktus, atļauti arī putraimi (visi izņemot mannu).
Un, beidzot, galvenais riekstu diētas noteikums - visām porcijām nav jāpārsniedz 250g. Zupai, salātiem un pat dārzeņu kotletei ir jāsver tieši 250g.

Riekstu diēta attīra organismu, samazina holesterīna līmeni un palielina aktivitāti. Organisms strādā ātrāk, ēdiens asimilējās arī ātri, tāpēc tādas nepatīkamas sajūtas kā smagums vēderā vienkārši nevar rasties. Tas nav aicinājums pievienoties veģetāriešu pulkam, gaļa un zivis ir nepieciešami organismam, bet ir ļoti veselīgi atteikties no smaga ēdiena uz neilgu laiku.

Riekstu diēta, ja pareizi viņu ievērot, (tas nozīmē krietnas brokastis, karstas pusdienas, vieglas vakariņas un diētas noteikumu ievērošanu), palīdzēs uzlabot pašsajūtu, jūsu ādas un matu stāvokli. Kā arī veselīgs miegs un slaidāks viduklis padarīs riekstu diētu par tradīciju.

Sagatavots pēc: baby24.lv