Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Veselība

TOP 5 augļi un dārzeņi, kas jāēd ziemā

© F64

4.lapa

3. Ziemas ķirbji

Kas pirmais nāk prātā, domājot par ķirbjiem? Protams, liels un apaļš klasiskais ķirbis — dārza karalis. Taču ķirbji ir ļoti daudzveidīgi. Ozolzīļu, sviesta un dažādi citi ķirbji ir rudens un ziemas dārzeņu veselīguma līderi. Tajos ir ievērojams daudzums karotinoīdu, A un C vitamīna, kā arī kālija. Ķirbji izceļas ne tikai ar uzturvērtību, bet arī ļoti plašu lietojumu virtuvē: tos var izmantot gan zupu, gan salātu, gan otro ēdienu un pat desertu pagatavošanā, kā arī marinēt un konservēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā