Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Mediķu ieteikumi, kas jāievēro ikvienam maratona dalībniekam

© F64 Photo Agency

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi visus sportistus un skriešanas entuziastus, kas svētdien, 20.maijā, piedalīsies Lattelecom Rīgas maratonā, aicina nopietni izvērtēt savas spējas, spēkus un veselību iecerētās distances veikšanai.

Ja pēdējā laikā bijusi kāda saslimšana vai trauma, organisms, iespējams, vēl nav pienācīgi atguvies, tāpēc ir nopietni jāizvērtē sava gatavība piedalīties skrējienā, neatkarīgi no izvēlētās distances.

Ja skriešanas laikā jūtams diskomforts, nekavējoties ir jāpārtrauc skriešana, un jāvēršas pie mediķiem pēc palīdzības!

Tāpat ir jāklausa trases malā esošie veselības uzraugi, ja tie dalībniekam iesaka pārtraukt skriešanu un doties malā.

REUTERS/ SCANPIX

Maratona laikā vairākās vietās dežūrēs mediķi. Uz vietas atradīsies septiņas NMPD brigādes, tajā skaitā reanimācijas brigādes. Medicīnisko palīdzību varēs saņemt arī pirmās palīdzības postenī un NMPD mediķu teltī, kas atradīsies finišā zonā. Savukārt pie ūdens ņemšanas vietām dežūrēs un trasē ar velosipēdiem līdzi skrējējiem dosies brīvprātīgie - topošie ārsti, kuri vēros skrējējus, lai savlaicīgi pamanītu tos, kam, iespējams, nepieciešama atpūta un atveldzēšanās vai mediķu palīdzība.

NMPD mediķi mudina ikvienu skrējēju skriešanas laikā ieklausīties savās sajūtās un laikus iet malā, lai atveldzētos, atpūstos un vērstos pie mediķiem, ja sajūti jebkādu diskomfortu, tajā skaitā nespēku, vājumu, galvas reibšanu, redzes miglošanos, līdzsvara traucējumus, galvassāpes, spiedošu sajūtu krūtīs, elpas trūkumu u.c.