Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Veselība

TOP 6 padomi, kā saglabāt mūžīgu jaunību!

© F64

4.lapa

Pievērs uzmanību uzturam

Lai atjaunotu zaudētās kolagēna rezerves, ķermenim ir nepieciešamas olbaltumvielas. Piemēram, brokastīs izvēlies beztauku jogurtu ar svaigām ogām, savukārt pusdienās pagatavo liesu zivi. Trekns ēdiens veicina aptaukošanos, tādēļ ļoti ieteicams pievērst uzmanību ikdienā lietoto tauku veidiem. Jāatceras, ka aptaukošanās nav tikai pieņemšanās svarā, bet arī iespēja saskarties ar tādām slimībām kā insults, sirds slimībām, diabētu un citām. Jāatceras, ka ne visi tauki ir slikti, piemēram, omega-3 taukskābes, kas atrodamas lasī, valriekstos, kā arī dažādās sēklās, stabilizē nervu sistēmu. Tāpat arī omega-3 taukskābes spēcina kaulus, kas ir nozīmīgi, lai būtu spēks kustēties un uzturēt sevi labā fiziskajā formā. Kauliem palīdzēs arī kalcijs, D vitamīns un atbilstoša fiziskā slodze, piemēram, skriešana, dejošana vai kāpšana pa kāpnēm. Ja ikdienā olbaltumvielas un omega-3 taukskābes neizdodas uzņemt ar pārtiku pietiekamā daudzumā, ieteicams konsultēties ar ārstu vai farmaceitu, lai noskaidrotu, kādi uztura bagātinātāji var palīdzēt. Tāpat arī organismu nepieciešams nodrošināt ar antioksidantiem. Antioksidanti cīnās pret brīvajiem radikāļiem jeb molekulām, kas sagrauj organisma šūnas un veicina novecošanos, kā arī ar vecuma saistīto slimību rašanos. Antioksidantus satur, piemēram, salāti, augļi, ogas. Pret novecošanās pārtikas produkti ādai, kurus iesaka lietot ikdienā, ir auzas, apelsīni, avokado, liesa liellopu gaļa, Briseles kāposti, lasis un vīnogas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā