Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Veselība \ Ēdiens

RECEPTE: Sparģeļu pica un fiksais sparģeļu sacepums

© Leonīds Gusevs

Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Sparģeļu pica

Sastāvdaļas: kārtainā mīkla, blanšēti spināti un sparģeļi, svaigi malti melnie pipari, jūras sāls, olīveļļa, balzametiķis, cietais siers, olas

Pagatavošana: kārtaino mīklu izveltnē kvadrāta formā, ar naža galu apmēram viena centimetra platumā gar visām malām novelk taisnu līniju, mīklu iekšējā kvadrātā ar dakšu sadursta, lai tā cepot nekļūtu pufīga. Iezīmētās malas atstāj brīvas, vidū liek blanšētus un sasmalcinātus spinātus. Pāri klāj rindu ar blanšētiem vienādā garumā sagrieztiem sparģeļiem. Pārkaisa ar pipariem, sāli, pārslaka ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī apmēram astoņas minūtes 180 grādu temperatūrā. Izņem, picas ārējās malas apziež ar sakultu olu. Uz kust sākušā siera kārtiņas uzsit olu, uzkaisa sāli un vēl divas minūtes liek cepeškrāsnī. Siltu apslaka ar balzametiķi. Pasniedzot galdā, rotā ar svaigiem zaļumiem.

***

Fiksais sparģeļu sacepums Tieši no dobes

 Sastāvdaļas: tikko vākti sparģeļi, olīveļļa, citrons, balzametiķis, malti melnie pipari, jūras sāls, mīkstais kazas siers, lauku vistu olas,

Pagatavošana:  Tikko savāktos sparģeļu dzinumus nomazgā, ja tie prāvāki, kātiņus nomizo. Uz pannas karstā eļļā ieber notīrītus sparģeļus, uzspiež citrona sulu, apmēram astoņas minūtes no visām pusēm apcep. Kad sparģeļi nāk gatavi, uzkaisa sāli, piparus, uzdrupina mīksto kazas sieru (der arī cits). Kad siers nedaudz pakusis, pannas saturam uzsit pāris olas. Kad tās viegli apcepušās, uzpilina mazliet balzametiķa, kas visu cepšanas rezultātā radušos šķidrumu dara apetītlīgu.

Pienenēs atlaidies un fiksos sparģeļus baudīdams, neko citu kā tikai «kas var būt labāks par šo!» pateikt nevarēsi. Uz galvošanu!