Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā koncertēs vācu inovatīvie metālisti AHAB

© Publicitātes foto

Atdzīvojušies pēc septiņu gadu pauzes ar pirms gada izdotu jaunu studijas albumu „The Coral Tombs”, 30. martā Rīgā, Vagonu Zālē, viesosies vācu smagās mūzikas grupa AHAB. Tas būs vienīgais grupas koncerts Baltijas valstīs.

AHAB ir Vācijas “funeral doom metal” grupa, kas izveidota jau 2004. gadā, un ir pazīstama kaut vai ar unikāla žanra izveidi - dažādu jūras stāstu interpretāciju mūzikā. “Kapteiņa Nemo piedzīvojumu cienītājiem šis noteikti patiks - muzikāls skaņu celiņš okeāna un arī cilvēka dabas dzīlēs. Lēns, smagnējs, biedējošs, meditatīvs, reizē sabalansēti interesants un melodisks,” tā šo grupu piesaka koncerta rīkotāji.

Grupa sākotnēji tika izveidota kā duets (vokālists/ģitārists Daniels Droste un ģitārists Kristians Hektors) tieši šim mērķim - lai muzikāli interpretētu dažādu laikmetu stāstus par jūru, okeāniem un dzelmi. Izrādījās, ka mūzikas cienītājiem tas tīk - AHAB bija pirmā “funeral doom metal” žanra grupa, kas ietika Vācijas mūzikas albumu topos. Albumos interpretēti tādi romāni kā Hermana Melvila „Mobijs Diks”, Ouena Čeisa stāsts par vaļu kuģi „Essex”, Edgara Alana Po un Viljama Houpa Hodžsona darbi u.c.

Pašlaik grupas kontā ir jau pieci studijas albumi, turklāt pēdējais kotējies pavisam augstu - “The Coral Tombs” ieguva „Gada albuma” titulu prestižajā Vācijas mūzikas portālā Metal.de, savukārt žurnāla “Metal Hammer” aptaujā bija Nr.1 “doom/sludge” žanra topā (jāatzīst gan, ka stilistiski ABAB “doom” ir krietni, krietni tuvāk nekā “sludge”). AHAB uzstājušies prestižajos festivālos „Hellfest”, „Wacken”, „Brutal Assault”, „Inferno”, „Roadburn”, „Damnation” un daudzos citos. Sastāvā joprojām ir abi grupas dibinātāji, kuriem kompāniju uz skatuves jau gadiem ilgi sastāda basists Stefans Vandernots un bundzinieks Kornēliuss Althammers.

Arī Rīgas koncerta iesildītāji būs vērā ņemami - niknie un drūmie poļi „Death Has Spoken” un pašmāju “doom metal” līderi “Frailty”.