Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Cik tērē gatavojoties skolai un, kā Latvijā svin 1. septembri?

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

3.lapa

1.septembri svin

Lielākā daļa jeb 90% iedzīvotāju uzskata, ka 1.septembris ir svētku diena, un tā ir jāsvin. Vairāk nekā puse jeb 51% iecerējuši šo dienu atzīmēt mājās ar kopīgu maltīti, 23% respondentu ar bērniem dosies uz kafejnīcu vai restorānu, 6% iecerējuši sarīkot pikniku, bet vēl 4% dosies uz kādu no kultūras vai svētku pasākumiem. Toties 3% aptaujāto 1.septembrī dosies ekskursijā vai ceļojumā, tikpat daudz iedzīvotāju minēja citu variantu, piemēram, došanos ciemos. Savukārt 8% respondentu atzina, ka viņiem nav plānu šai dienai.

1.septembra atzīmēšanai 44% plāno tērēt līdz 20 eiro, 37% respondentu iecerējuši 21-40 eiro lielus tēriņus, bet 13% minēja, ka paredzējuši 41-60 eiro lielus tēriņus. Savukārt 6% Latvijas iedzīvotāju pirmās skolas dienas atzīmēšanai plāno tērēt vairāk nekā 61 eiro.

Svētku atzīmēšana nav iedomājama bez tortes vai kūkas, to norādījuši 78% iedzīvotāju. Savukārt otrajā vietā respondenti ierindojuši bezalkoholisko dzērienu "Mežezers", trešajā vietā - dažādus augļus, kam seko saldējuma kokteiļi, picas, saldējumi un konfektes.

"Par sava veida tradīciju jau kļuvis, ko redzam arī pēc pārdošanas datiem, ka augusta pēdējā dienā un 1.septembrī, salīdzinājumā ar citām dienām, ievērojami pieaug dažādu toršu, kūku un kūciņu pārdošanas apjomi. Tāpat arī dažādi bezalkoholiskie dzirkstošie dzērieni iepirkumu groziņos tiek likti arvien biežāk, no kuriem vispopulārākais pēdējos gados nemainīgi ir "Mežezers"," novērojumos dalās Z.Kaktiņa.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā