Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Māja

RECEPTES: Ķirbju un sēņu zupa

© f64

No ķirbja gatavo garšīgus visdažādākos ēdienus – salātus, biezeņzupas, sulas, sacepumus, sautējumus un pankūkas. Kulinārijā izmanto ķirbja mīkstumu, sēklas, bet ķirbju sēklu eļļu izmanto salātu mērču un marināžu pagatavošanai.

Ķirbju un sēņu zupa

Sastāvdaļas: 200 g svaigu sēņu vai 75 līdz 100 g vārītu sēņu, ēdamkarote augu eļļas, sīpols, gabaliņš selerijas vai pētersīļu saknes, litrs ūdens, 200 g ķirbja, 1 līdz 2 kartupeļi, gurķis, tomāts vai 2 tējkarotes tomātu biezeņa, zaļumi, sāls.

Pagatavošana: mazos gabaliņos sagrieztās sēnes, sīpolus un pētersīļu saknes sautē eļļā. Ķirbi un kartupeļus sagriež stienīšos, liek karstā buljonā vai ūdenī un vāra, kamēr ir gandrīz gatavi. Pēc tam pievieno sautētas sēnes un tievos salmiņos sagrieztus tomātus un gurķus vai ābolu. Visus produktus vāra dažas minūtes, kamēr tie kļūst mīksti. Ja tomātu vietā tiek izmantota tomātu mērce, to nepieciešams sautēt kopā ar sēnēm un sīpolu. Pirms pasniegšanas zupai pievieno zaļumus. Ķirbis ātri izvārās, tāpēc zupu nevajag turēt siltā vietā vai sildīt.