Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

Restorānā "Uguns Dzēsējs" mājīgi un sātīgi

© F64

Ienākot restorānā Uguns Dzēsējs, lai ieturētu maltīti, pirmais, kas pārsteidz – neierastā stilā veidots interjers ar senlaicīgiem ugunsdzēsības rīkiem.

Šeit ir ko apskatīt un var iegūt jaunu informāciju par šo tematiku. Vīlušies nebūs arī tie, kam patīk labi paēst – lielas un sātīgas porcijas, kurās pasniegtais ēdiens asociējas ar gatavoto mājās. Piedāvā restorāna Uguns Dzēsējs šefpavāre Zoja Kruša.

 Tornis 

Sastāvdaļas: 210 g cūkgaļas filejas, 3 nomizoti kartupeļi, 1 ola, sāls, pipari, 

 Mērcei: 1 sīpols, 70 g sēņu, 50 g saldā krējuma, puse ķiploka daiviņas,

 Pagatavošana:cūkgaļas fileju sagriež trīs gabaliņos, pievieno sāli, piparus, izklapē. Liek cepties uz pannas, kamēr gatava. Kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno olu un garšvielas. No iegūtās masas cep trīs kartupeļu pankūkas. Mērcei sakarsētā pannā apcep sīpolu un pievieno sēnes. Cep, kamēr sēnes ir gatavas. Pievieno saldo krējumu un garšvielas. Pirms pasniegšanas mērcei pievieno nedaudz sakapāta ķiploka. Torni pasniedz, kārtām liekot cūkgaļas fileju un kartupeļu pankūkas. Pārlej ar sēņu mērci.

 Zandarts ar brokoļiem baltvīna mērcē

Sastāvdaļas:250 g zandarta filejas, 1 novārīts kartupelis, 50 g brokoļu, 1 apelsīns, 1 citrons, olīveļļa cepšanai, sāls, pipari,

 Mērcei: 1 vidējs sīpols, 30 g baltvīna, 50 g saldā krējuma, 

 Pagatavošana:zandarta fileju iemarinē apelsīna un citrona sulā, pievieno garšvielas. Uz filejas liek divas kartupeļu pusītes, brokoļus, zivi un saloka uz pusēm. Liek uz pannas vai veidnē, pēc tam – cepeškrāsnī uz 15–20 minūtēm 180 grādu Celsija temperatūrā. Kamēr cepas zivs, pagatavo baltvīna mērci. Uzkarsētā pannā apcep sīpolus, kamēr tie iegūst zeltainu krāsu, pievieno baltvīnu. Kad baltvīns iztvaikojis, pievieno saldo krējumu un garšvielas. Pirms pasniegšanas baltvīna mērci izkāš, lai izņemtu sīpolus. Zandartu pasniedz, pārlejot ar mērci. 

 Soļanka

 Sastāvdaļas:1,5 l liellopu buljona, 300 g sīpolu, 150 g marinētu gurķu, 110 g vārītas liellopu gaļas,110 g žāvētas cūkgaļas, 100 g cīsiņu, 150 g tomātu pastas, eļļa cepšanai, garšvielas, olīvas, citrons, krējums,

  Pagatavošana:buljonu liek karsēties. Sīpolus, vārīto gaļu, žāvēto gaļu un cīsiņus sagriež salmiņos. Sīpolus viegli apcep un pievieno tomātu pastu, cep. Sīpolus pievieno buljonam. Vārīto gaļu, žāvēto gaļu un cīsiņus viegli apcep un arī pievieno buljonam. Gurķus sagriež salmiņos un atsevišķā traukā karsē. Kad gurķi uzkarsēti, pievieno tos buljonam. Buljonu ar visām sastāvdaļām uzvāra, pievieno garšvielas. Pasniedz ar citrona daiviņu, olīvām un krējumu.

 Meža ogu pīrāgs

 Sastāvdaļas: 100 g kārtainās mīklas, 30 g ogu (zemenes, upenes, mellenes),10 g meža ogu ievārījuma,1 ola, saldējums, šokolādes mērce

 Pagatavošana: kārtaino mīklu izrullē taisnstūrī, lai, vēlāk to salokot uz pusēm, iznāk kvadrāts. Uz mīklas liek ogas un ievārījumu.  Mīklu pārloka uz pusēm tā, lai ogas un ievārījums paliek iekšpusē. Pīrāga malas salipina kopā, apsmērē ar sakultu olu un liek sakarsētā (200 grādi pēc Celsija) cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Pīrāgs ir gatavs, kad kārtainā mīkla ir pacēlusies un tas ir ieguvis zeltainu krāsu. Pasniedz ar saldējuma bumbiņu un šokolādes mērci.