Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_downwardPolitika

Latvijas un Lietuvas energouzņēmumi palīdz atjaunot kara laikā sabojāto Ukrainas enerģētikas infrastruktūru.
Vakar, 17:44 kontekst.lv
Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".
Vakar, 14:42 Ziņu aģentūra LETA
Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".
Vakar, 14:00 Ziņu aģentūra LETA
ASV Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas demokrāti novērsīs republikāņu spīkera Maika Džonsona atcelšanu no amata, ja to mēģinās panākt konservatīvie republikāņi, otrdien paziņoja palātas demokrātu līderi.
Vakar, 13:00 Ziņu aģentūra LETA
Pēc Krievijas armijas ballistiskās raķetes trieciena, ugunsgrēks izcēliem Krieviju atbalstošā deputāta īpašumā.
Vakar, 11:40 Portāls nra.lv
Atgūstot neatkarību, Baltijas valstis izmantoja ģeopolitisko iespēju logu, lai iestātos Eiropas Savienībā (ES) un NATO, norādīja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks, kādreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JV), otrdien piedaloties pasākumā, kurā iepazīstināja ar pētījumu "Latvija Eiropas Savienībā - 20 gadi".
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienība (ES) otrdien sākusi izmeklēšanu pret sociālajiem tīkliem "Facebook" un "Instagram", pastāvot bažām, ka šīs platformas nespēj novērst dezinformāciju pirms jūnijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Valdība šodien atbalstīja grozījumus likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, kas paredz būtiskus ierobežojumus valsts un pašvaldību amatpersonu amatu savienošanai, tostarp attiecībā uz amatu ieņemšanu publisko personu kapitālsabiedrībās un publisko personu kontrolētajās kapitālsabiedrībās.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu "Hamās" par ķīlnieku atbrīvošanu.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Bijušajam Itālijas ārlietu ministram Džanfranko Fini piespriests divu gadu un astoņu mēnešu cietumsods par līdzdalību partijai piederoša dzīvokļa pārdošanā Montekarlo.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Nepieciešama Eiropas Savienības (ES) kopīga pieeja robežu aizsardzībai, piešķirot tai vajadzīgos resursus, pauž Baltijas valstu parlamentārieši pēc Somijas-Krievijas pierobežas apmeklējuma.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nav vienprātības par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolas posmā.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien atbalstīja valdībā.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) šodien trīspusējā sanāksmē piedāvāja divus darba nespējas lapu apmaksas modeļus, kurus īstenojot, darbinieka sociālās garantijas faktiski nesamazinās.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.
30.apr Ziņu aģentūra LETA