Sportisti, atgriežoties mājās, neslēpj gandarījumu. © Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgas starptautiskajā lidostā ar prieka asarām, plakātiem un ziediem 25. janvārī tika sagaidīti pirmie sportisti, kuri pārstāvēja Latviju Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas līdz 1. februārim norisināsies Dienvidkorejas provincē Gangvonā.

Jaunieši godam cīnījās un jau pirmajās sacensību dienās izcīnīja zelta, sudraba un bronzas medaļas skeletonā, kā arī divas sudraba medaļas kamaniņu sportā. Turklāt šie sasniegumi ir apliecinājums tam, ka šis ir tikai sākums, jo par šiem jauniešiem, kā arī par viņu treneriem mēs vēl dzirdēsim.

Lidostā valdīja gandarījums, prieka asaras un gaviles / Ģirts Ozoliņš/MN

Latvija no sirds lepojas ar panākumiem. Tam piekrīt arī Latvijas Olimpiskās komitejas Komunikācijas dienesta vadītāja Ruta Millere - Celmiņa, kas lidostā pauda gandarījumu par sportistiem:

Latvijas Olimpiskās komitejas Komunikācijas dienesta vadītāja Ruta Millere - Celmiņa / Ģirts Ozoliņš/MN

Mēs ļoti priecājamies. Sākumā uz tik daudz medaļām pat necerējām. Ir klāt pirmais medaļnieku vilnis, šodien vēl izcīnījām hokejā zeltu, rīt un parīt lidos mājās nākamie sportisti ar medaļām.

Esam bagāti ar medaļām Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajām spēlēs, tāpēc esam gandarīti - gan par katra sportista ieguldīto darbu, gan par lielo darbu no treneru puses, gan arī par jauniešu vecāku iesaisti. Tas viss ir rezultējies medaļās - zeltā, sudrabā un bronzā.

Arī sportisti, kas ieguva 4. un 5. vietu bija klāt, piedalījās Pasaules spēlēs. Jauniešiem tas ir nozīmīgs notikums, jo viņi kvalificējas un iekļūst spēlēs, kas ir tikai uzteicams un vērā ņemams panākums. Priecājamies par ikvienu, kas aizbrauca un izbaudīja atmosfēru, kustību. Un vēl vairāk priecājamies par tiem, kas atgriezās ar medaļām. Vēlam veiksmi turpmāk, lai labi starti!

Emīls Indriksons mājās atgriezās ar godpilno zelta medaļu / Ģirts Ozoliņš/MN

Zelta medaļas ieguvējs skeletonists Emīls Indriksons neslēpa, ka ieguldītais atmaksājās:

Esmu gandarīts un priecīgs par paveikto darbu. Paldies treneriem: Ivo, Jānim, Dainim, kā arī maniem vecākiem. Atbalstu jutu no Latvijas, bija daudz atbalstītāji, īpaši, startā un finišā. Šis patiesi bija viens no dzīves lielākajiem izaicinājumiem, tāpēc stress bija, taču viss izdevās, par ko ir neaprakstāms prieks un lepnums.

Skeletonistu treneris Ivo Šteinbergs / Ģirts Ozoliņš/MN

Skeletonistu treneris Ivo Šteinbergs uzsvēra, ka sports ir ne tikai skaists, bet arī nežēlīgs:

Veicās ļoti labi, bet pietiekami smagi, kā jau Olimpiskajās spēlēs, viss kā pienākas, taču godam nostrādājām un te ir arī rezultāts. Ir lietas, ko varēja izdarīt labāk. Es vienmēr esmu teicis, ka ledus ir slidens un sports ir nežēlīgs. Cik tas ir skaists, tik arī nežēlīgs.

Treneris, atgriežoties mājās, pauž lepnumu par savējiem / Ģirts Ozoliņš/MN

Es lepojos ar sportistiem, to arī viņiem teicu. Paldies par darbu. Paldies arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijai par atbalstu. Mēs iekšēji bijām saliedēta komanda. Kā jau pēc katras sezonas, protams, beigās ir jāpavelk svītra un jāpaskatās, ko var darīt citādāk un to arī darīsim, un tad skatīsimies tālāk.

No kreisās puses Jānis Gruzdulis-Borovojs, no labās Ēdens Eduards Čepulis / Ģirts Ozoliņš/MN

Kamaniņu stafetē Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs Jānis Gruzdulis-Borovojs un Ēdens Eduards Čepulis izcīnīja sudrabu. Puiši dalījās ar sajūtām:

Sajūtas ir brīnišķīgas. Esam gandarīti par ieguldīto darbu. Sviedri atmaksājās. Protams, uztraukums bija, bet visu izrunājām, sakopojām domas un izdevās. Paldies pirmajiem treneriem, visiem treneriem, paldies arī vecākiem par atbalstu. Dziļi iekšēji jutām arī tautas atbalstu, tāpēc arī paldies mājām.

Edvards Marts Markitāns / Ģirts Ozoliņš/MN

Arī Edvards Marts Markitāns, kas ieguva sudraba medaļu kamaniņu sportā atzina, ka viegli nebija, jo tika smagi strādāts:

Beidzot esam mājās, smagi strādājām, bet izcīnījām medaļas. Lepnums un gandarījums ir. Bija patīkami skatīties, kā ģimene, draugi sūtīja video, kā skatās un atbalsta. Paldies ģimenei, treneriem, paldies visiem, kas iegulda manī darbu un turpina trenēt. Ceru, ka šis nav apstāšanās brīdis. Mērķis ir lielā Olimpiāde.

Margita Sirsniņa / Ģirts Ozoliņš/MN

Margita Sirsniņa, kas startēja kopā ar Edvardu Martu Markitānu, izcīnot godpilno otro vietu komandu stafetē kamaniņu sportā, atklāja savas izjūtas:

Esmu lepna par sevi un savu komandu. Uztraukums pirms starta bija liels, taču tajā pašā laikā es ar nepacietību vēlējos to visu izbaudīt. Paldies treneriem, atbalstītājiem, vecākiem, draugiem, radiem par atbalstu, ko jūtu - gan tagad, gan Olimpiādes laikā.

Dārta Neimane / Ģirts Ozoliņš/MN

Skeletoniste Dārta Neimane, kas izcīnīja augsto otro vietu, pateicās treneriem par ieguldīto darbu:

Jūtos fantastiski! Liels prieks atbalstītājiem, ko mēs izjutām. Paldies par to, ka mēs tiekam tik forši sagaidīti. Prieks par sasniegumiem. Protams, pirms sacensībām bija stress, taču treniņos gāja labi, uzrādījām arī labus rezultātus, bijām par sevi pārliecināti. Paldies visiem treneriem, arī iepriekšējiem treneriem, paldies par ieguldīto darbu. Paldies arī vecākiem, ģimenei, draugiem par atbalstu.

Laura Lēģere / Ģirts Ozoliņš/MN

Arī skeletoniste Laura Lēģere priecājas par bronzas medaļu:

Sajūtas ir lieliskas! Mums gāja forši. Viss izdevās, medaļa ir kaklā. Uzkāpjot uz pjedestāla, sajūtas bija neaprakstāmas. Piedzīvoto nevar vārdiem aprakstīt. Paldies treneriem un ģimenei.

Marta Andžāne kopā ar savu ģimeni / Ģirts Ozoliņš/MN

Skeletoniste Marta Andžāne Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs ieguva 5. vietu, taču galvu nenokar:

Lai gan es nevarēju sagaidīt, kad atgriezīšos mājās, manas sajūtas ir brīnišķīgas. Olimpiādē gāja pa kalniem un pa lejām. Ir, protams, žēl, ka es uztaisīju kļūdu pirmajā braucienā, bet tā gadās, viss kārtībā. Tagad tikai ir jāiet uz priekšu un jāmācās. Paldies maniem treneriem un vecākiem, kas ir mani lielākie atbalstītāji.

Apsveicam katru, kas cīnījās, lai Latvijas vārds izskanētu pasaulē!

Sportistiem atbalsts ir ne tikai vajadzīgs, bet arī jūtams / Ģirts Ozoliņš/MN

Kamaniņu sports:

2.vieta divnieku sacensībās - Jānis Gruzdulis - Borovojs un Ēdens Eduards Čepulis

2.vieta komandu stafetē (Margita Sirsniņa, Edvards Marts Markitāns un divnieks Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis)

4.vieta - Edvarts Marts Markitāns

5.vieta - Margita Sirsniņa

6. vieta - Amanda Ogorodņikova

Madara Pavlova (nefinišēja)

Treneri: Zintis Šaicāns, Riks Kristens Rozītis, Anna Orlova

Skeletons:

1.vieta - Emīls Indriksons

2.vieta - Dārta Neimane

3.vieta - Laura Lēģere

4.vieta - Dāvis Valdovskis

5.vieta - Marta Andžāne

Treneri: Ivo Šteinbergs, Jānis Krūmiņš

Bobslejs:

4.vieta - Amēlija Kotāne

5.vieta - Kate Liene Prudāne

Treneris: Kristaps Kotāns

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv