Šoreiz divas šķirnes - koši, koši rozā Pinky Promise un baltā Magical Matterhorn. Tiem, kuri vēl nezina, iepazīstieties!

Foto: Dārzs zem Saules

PINKY PROMISE - līdz 80 cm augsta, neizgāžas un veido koši baltas, milzīgas ziedgalvas, neskatoties uz savu mazo augumu un rudenī pārtop koši, jo koši rozā.

Foto: Dārzs zem Saules

Ne velti šī šķirne pirms pāris gadiem ir ieguvusi 1. vietu Eiropas izstādē, gan sava vizuālā izskata dēļ, gan arī izturības dēļ. Tiešām skaistuma karaliene!

Foto: Dārzs zem Saules

“Dārzā zem Saules” dažāda vecuma stādi 12/19/25 euro gab., atkarībā no vecuma.

Foto: Dārzs zem Saules

MAGICAL MATTERHORN ‘Bocomaho’- koši baltā, arī līdz 80cm augsta, ja nepārbaro un pavasari piegriež, tad veido 80 cm lodes formu.

Foto: Dārzs zem Saules

Domātas tiem dārziem, kur nepieciešams koši baltais tonis. Hortenziju ziedkopas ir apjomīgas, sulīgas, blīvas un var sasniegt līdz 45 cm, sterilo ziedu ir ievērojami vairāk nekā auglīgo.

Foto: Dārzs zem Saules

Sākotnēji ziedkopas ir zaļgani baltas, pēc tam krāsa mainās uz vienkrāsainu pienaini baltu. Šauras piramīdveida ziedkopas, kas vērstas uz augšu, ar ļoti lieliem ziediem un smailiem, pret sauli izstieptiem galiem, ir dzeltenīgi pienainā krāsā, kas mazliet, mazliet mainīs toni, tad tikai ļoti, ļoti vēlu rudenī

Foto: Dārzs zem Saules

“Dārzā zem Saules” 8 euro par stādu.

Kādas puķes šogad modē? Sarunu ar dārznieci Sandru Marcinkeviču lasiet šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv