© Publicitātes foto

Šogad šis gods tika aktierim Patrikam Dempsijam, kuru Latvijā vislabāk pazīst kā seriāla "Grejas Anatomija" varoni Sapņu princi (McDreamy) jeb dakteri Dereku Šepardu.

Publicitātes foto

Saglabājot intrigu līdz pēdējai sekundei, aicinot skatītājus piedalīties minēšanā, šovā “Jimmy Kimmel Live!” Patriku Dempsiju nosauca par 2023. gada pasaulē seksīgāko vīrieti.

Publicitātes foto

“Es vienmēr esmu bijusi kā līgavas māsa!” aktieris, uzzinot par saņemto titulu, atjoko. Varētu jau it kā piekrist, jo Bridžetas Džonsas triloģijā jeb trešajā daļā “Bridžetas Dzonsas mazulis” Dempsija varonis saņem kurvīti. Un tā nav vienīgā filma, kurā viņš paliek uz rezervistu soliņa pēc kārotās meitenes rokas.

Tomēr tā ir vairāk koķetēšana, jo viņa siržu lauzēja statuss radīja tādu fanu trakumu 80., 90. un šā gadsimta pirmajā desmitgadē, ka gadu gaitā viņš neskaitāmas reizes rotāja slavenāko žurnālu vākus, arī žurnāla “People”, kas ir šīs balvas dibinātājs.

Tagad viņš ved mājās seksīgākā vīrieša kroni. Tomēr šī nav pirmā reize, kad viņš bijis pirmajā trijniekā. “Tātad mans ego ir pabarots,” turpina jokot par savu jauno titulu 57 gadus jaunais Demsijs.

Publicitātes foto

Decembrī viņš demonstrēs savas sacīkšu prasmes Maikla Manna režisētajā biogrāfiskajā filmā “Ferrari”, atveidojot itāļu braucēju Pjero Tarufi. Paralēli aktiera darbam, viņš aktīvi darbojas “Dempsija centrā” , kuru viņš nodibināja, godinot savas mātes piemiņu. Centrs darbojas, lai atbalstītu vēža slimniekus un viņu tuviniekus.

Nedaudz par Sexiest Man Alive

Par seksīgāko TV vai kino zvaigzni, Tiktok zvaigzni, šovu vadītāju un citiem šovbiznesā iesaistītiem vīriešiem varēja nobalsot līdz šā gada 28.septembrim Amerikas nedēļas žurnālā “People ‘s” tīmekļa vietnē people.com. Neatkarīgi no izcelsmes, šis gods gadu gaitā ir pievērsis uzmanību daudziem izskatīgiem, talantīgiem vīriešiem.

PEOPLE’s Sexiest tops aizsākās 1985. gadā, kad žurnāla toreizējais redaktors Džess Keigls pasludināja uzlecošo zvaigzni Melu Gibsonu par “seksīgāko vīrieti pasaulē”.

Mels Gibsons kļuva par seksīgāko vīrieti, pateicoties viņa raupjajam izskatam pēcapokaliptiskajās filmās “Trakais Makss”. Toreiz Gibsons bija nemierā ar savu pieaugošo slavu, sakot: “Tas viss notiek pārāk ātri.” Tobrīd viņam bija 29 gadi.

Publicitātes foto

Gadu pirms Patrika Dempsija par seksīgāko vīrieti tika atzīts aktieris kapteinis Amerika Kriss Evanss.

Publicitātes foto

Savukārt aktieri Džonijs Deps, Breds Pits un Džordžs Klūnijs šo titulu ir ieguvuši divas reizes.

Citi uzvarētāji, kuriozi un pārpratumi

Par 1988. gada seksīgāko vīrieti tika atzīts ballīšu puika un Kenedija klana mantinieks Džons F. Kenedijs jaunākais.

Publicitātes foto

Viena no viņa draudzenēm vēlāk presei atzina, ka “Džons esot noskumis par šā titula iegūšanu”.

1993.un 1994.gadā šo titulu ieguva…pāris: Ričards Gīrs un Sindija Kroforde. Pēc gada gan šis seksīgais pāris izšķīrās.

Publicitātes foto

Pagājušā gadsimta pēdējais titulētais jeb 1999. gada seksīgākā vīrieša mantija tika Ričardam Gīram. Viņš ir šā topa uzvarētājs, jo teorētiski titulu ieguvis trīs reizes.

Publicitātes foto

2001.gads - Pīrss Brosnans jeb Bonds. Džeimss Bonds kļuva par seksīgāko vīrieti 2001. gadā. Taču ārpus ekrāna seksīgajam dublinietim bija tikai viena lieta — viņa ģimene. Toreizējā žurnāla PEOPLE redaktore atzina: “Kad redzat brīnišķīgu vīrieti, kurš vienu ar roku apskāvis sievu un otrā tur savu mazuli, pasaulē nav nekā seksīgāka.”

2002.gads - Bens Afleks

Publicitātes foto

Bena Afleka pirmais romāns ar Dženiferu Lopesu ritēja pilnā sparā, kad aktieris nokļuva uz izdevuma PEOPLE Sexiest Man Alive.

2011.gads - Bredlijs Kūpers

Publicitātes foto

“Manuprāt, tas ir patiešām forši, ka puisis, kurš neizskatās pēc modeļa, var iegūt šo [titulu],” žurnālam PEOPLE sacīja Kūpers. “Es domāju, ka esmu pieklājīga izskata puisis. Dažreiz es varu izskatīties lieliski, bet citreiz es izskatos šausminoši.”

2014.gads. Vai Raiens Goslings noraidīja titulu "Seksīgākais vīrietis"?

Publicitātes foto

Žurnāla toreizējais redakcijas direktors Džess Keigls teica, ka “Goslings nebija tas cilvēks, kuru cilvēki vēlējās pagodināt. Lai gan es ar nepacietību gaidu dienu, kad Raiens Goslings tiks nosaukts par seksīgāko vīrieti, šis nebija viņa gads. Mūsu 2014. gada godinātais Kriss Hemsvorts bija mūsu pirmā un vienīgā izvēle.”

Publicitātes foto

2016.gads - Dveins “The Rock” Džonsons

Publicitātes foto

“Būdams pusaudzis, es darīju daudzas lietas, kuras man nevajadzēja darīt,” stāstīja Dveins “The Rock” Džonsons. “Es tiku vairākas reizes arestēts, taču tajā pašā laikā es vienmēr ļoti cienīju savus skolotājus un vecākus,” un tad pajokoja, “es nebiju pārliecināts par to, kas es esmu un kas vēlos būt. Tagad, būdams seksīgākais vīrietis, es domāju - oho, es esmu gandrīz sasniedzis virsotni.”

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv