© Publicitātes foto

Pārlaicīgā klasika, garderobes elements visiem dzīves gadījumiem un sezonas obligātais “must have” - ādas jaka vai jebkas cits no ādas. Tā vairs nav tikai tendenču topu priekšgalā, ādas un to imitācijas apģērbs nu jau ieguvis klasikas statusu un ir neiztrūkstošs kapsulas garderobē.

Audumu un materiālu vidū jau vairākas sezonas pēc kārtas tieši dabīgā un mākslīgā āda spilgti izceļas, it sevišķi šogad, kad šķiet no šā materiāla var būt burtiski viss tavā garderobē, sākot no virsdrēbēm līdz pat veļai un aksesuāriem.

Ierasts gan, ka, iestājoties pavasara sezonai, audumi kļūst vieglāki un smalkāki, taču šogad modes skatēs dominē ādas apģērbs - tas neiziet no modes un ir uzmanības centrā arī tagad.

Modes gardēžu arsenālā ir pieejams viss - ādas zābaki, ādas bikses, svārki un kleitas, šo sarakstu var turpināt vēl, taču viennozīmīgi atsevišķi jāuzsver dažas aktuālākās tendences - ādas žakete, mētelis, bombera tipa jaka, kā arī kardināls mini un maxi.

Lai gan laiks vēl turas vēss un iespējams mūs vēl pārsteigs sniegs, tomēr ticam, ka ir laiks sākt gatavoties siltākai sezonai. Gandrīz jebkurš ādas elements būs aktuāls, turklāt tas ir visnotaļ praktisks materiāls ikdienai - āda (vai tās aizstājējs) ir izturīga un lieliski pasargā no lietus, slapja sniega un vēja, tajā pašā laikā vizuālo tēlu veido estētisku un stilīgu, piešķirot tam spēku. Iespējamo un pieejamo ādas apģērbu sortiments ir diezgan plašs un tajā var viegli apjukt, ieskatam piedāvājam 5 stilīgākos ādas apģērbus šā gada sezonā, kas būs aktuālas arī ārpus īslaicīgiem trendiem un iedzīvosies garderobē uz ilgāku laiku.

Publicitātes foto

Šā gada pavasara sezonā īpaši populāra ir krāsaina āda. Dizaineriem klasiskie toņi kā melns un brūns ir kļuvuši nedaudz garlaicīgi, lai gan tie ir joprojām aktuāla klasiskā bāze, šogad tos var atsvaidzināt ar kādu košāku krāsu - arī rudens/ziemas modes skates jau parāda, ka 2024. gadā mēs valkāsim ādu visās varavīksnes krāsās.

Elegants debeszils mētelis, piemēram, Proenza Schouler, piparmētru kleita ar dramatisku mezglu, piemēram, Bottega Veneta, vai svārki bagātīgā sviesta tonī no Altuzarra.

Daži dizaineri iesaka ģērbties krāsainā ādā no galvas līdz kājām - tas var būt iespaidīgs vienkrāsains komplekts kā piemēram, Ferragamo kolekcijā vai arī vīna krāsas lakotas jakas un smilškrāsas mikrošortu kombinācija, ko piedāvā Gucci. Prada un Miu Miu kolekcijās iesaka košas ādas krāsas kombināciju ar bāzes kreklu vai džemperi neitrālā tonī.

Mētelis

Publicitātes foto

Viena no galvenajām praktiskas un labas garderobes pamatvērtībām ir mētelis, par tā lomu esam runājuši jau iepriekš. Šajā sezonā dizaineri īpaši uzsvēruši to ādas un zamšādas izpildījumā. Strukturētās formas piedos tēlam raksturu, iekšējo spēku un zināmu pārliecību tā valkātājai, turklāt ir ļoti praktisks materiāls starpsezonā.

Ādas žakete

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Jau minējām, ka žakete ir viens no pamatgarderobes obligātajiem must have un šī tendence ir aktuāla vienmēr. Savu garderobi var papildināt ar ādas modeli - šī tendence ir atgriezusies no 90.gadiem, ar izteiktāku plecu līniju, īsākā crop versijā un augumam pieguļoša, taču iesakām vadīties pēc brīvas izvēles un figūras īpatnībām, oversize neviens nav atcēlis, tādējādi viegli pavilkt apakšā siltāku kārtu.

Kontrastam var izvēlēties crop jeb saīsināta garuma žaketi, šajā gadījumā gan jāpatur prātā pareizi kombinēšanas principi ar pārējo apģērbu.

Nebaidieties eksperimentēt ar krāsu, klasiski melnā vietā izvēloties košāku. Vislabāk kombinācijā ar džinsiem, klasiska piegriezuma biksēm, svārkiem, džemperi un hūdiju. Drosmīgi un izteiksmīgi izskatīsies total look kombinācijā ar ādas biksēm, kas ir sezonas aktuālākais kombo vai košas krāsas augšiņu.

Ādas bomberis

Publicitātes foto

Jau 2022. gadā bomber jakas kļuva par vienu no iekārojamākiem jaku veidiem modes gardēžu pirkumu sarakstā.

Un šo tendenci redzam arī šajā sezonā. Ja agrāk priekšroku devām tekstila modeļiem ar dekoratīvām augstskolu vai sporta komandu emblēmām, tad tagad uzsvars ir uz nedaudz dekonstruētiem un oversize modeļiem.

Piegriezumu var izvēlēties saīsinātu, ja vēlamies izcelt vidukli, taču relaksētam ikdienas tēlam piestāvēs klasiskā un nedaudz palielināta izmēra bomber jaka. Dizaineri uzmanību šogad pievērš brūniem ādas toņiem.

Kleita, svārki vai šorti

Publicitātes foto

Ādas kleita vienmēr izskatās efektīvi un pievērš uzmanību valkātājai, modes dizaineri šajā sezonā piedāvā visdažādākos piegriezumus un krāsu variācijas - no minikleitām ar smalkām lencītēm līdz interesantu asimetrisku formu piegriezumiem. Joprojām aktuāli ir arī metāliskie toņi, ja krāsas nav tas, kā gribētos izcelties.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Šķiet, ka ādas svārki nekad nepamet modes arēnu, taču jaunajā sezonā klasiskos midi papildina arī pārdrošie mini.

No gludas, reljefas un pat lakādas, kā, piemēram, Gucci kolekcijā, ir daudz iespēju.

Lai neizskatītos pārāk izaicinoši un nevietā, kombinē minisvārkus ar vienkāršu slēgtu topiņu vai džemperi.

Publicitātes foto

Laba alternatīva svārkiem ir šorti, šogad aktualitātēs ir gan īss mini gan pieklājīgais midi garums ikdienai.

Oversize rokeru jaka

Publicitātes foto

Var droši teikt, ka rokeru un motociklistu jaka ir visdaudzpusīgākais apģērbs pavasarim, tas savu aktualitāti nav zaudējis gadu desmitiem - šis modelis vienlīdz labi izskatīsies kombinācijā ar džinsiem vai kleitu, snīkeriem vai papēžu kurpēm. Ne velti tieši šā veida jaku pieskaita arī pie bāzes garderobes daļas. Aktuālākas šajā sezonā ir nedaudz lielāka izmēra ar izteiktāku plecu līniju, taču derēs arī pieguļošāki un īsāki modeļi, viss atkarīgs no tā, kā kopējo tēlu stilizēsiet.

Krekls vai darba jaka

Publicitātes foto

Ādas krekls ir jūsu modernais palīgs jaunajā sezonā. To var valkāt aizpogātu līdz augšējai pogai vai vienkārši uzmest pāri pleciem kombinācijā ar topiņu, T-kreklu vai kleitu, padarot tēlu daudzslāņainu, interesantu un reizē praktisku. Ādas krekls vai brīvā piegriezuma jaka piedos papildu faktūru un koptēls veidosies efektīvāks. Drosmīgākie var mēģināt to vilkt uz kailas miesas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv