© Publicitātes foto

Slavenajā filmā “Breakfast at Tiffany’s”  pirmie kadri ir, kur Hepbernas varone brokasto pie rotu veikala Tiffany skatloga, varonei iluzori uzmēra rotu atspīdumus. Hepbernai ir īpašs mīlas stāsts ar rotām.

Cita dīva - Merilina Monro - filmā “Gentlemen Prefer Blondes” dzied dziesmu “Diamonds Are a Girl’s Best Friend”’, ko, starp citu, pēdējā Oskara ceremonijā parodē Goslings, dziedot Kena dziesmu. Un vienmēr ir runa par rotām. Tās bieži vien simbolizē mīlestību un draudzību. Cik bieži mēs pašas dāvinām rotas vai bižutēriju, iepriecinot sevi. Un nenoliedzami, ka rotas ir meiteņu labākie draugi, jo tās ne tikai izdaiļo ikdienu, bet pastāsta arī par nēsātājām.

Kā vienmēr klasika ir nemainīgi aktuāla, tomēr, lai neapjuktu lielajā piedāvājuma klāsta, ko piedāvā visa veida veikali, TikTok un citi tīkli, šeit neliels špikeris minimālistēm, maksimālistēm un visām parējām meitenēm.

Rotaslietas ir viegli nomainīt, taču daudzi cilvēki (arī es) mēdz valkāt vienas un tās pašas rotaslietas katru dienu, un tam ir labs iemesls. Jums var būt kāda ļoti nozīmīga rota, piemēram, ģimenes mantojums vai saderināšanās gredzens, kas piešķir jūsu apģērbam stilu un personisku mērķi. Vai arī varat izmantot modernu bižutēriju, lai pārveidotu skapī esošās galvenās detaļas un piešķirtu tām jaunu dzīvi. Jebkurā gadījumā nav nepareiza veida, kā tās papildināt.

Arī ja esat apsēsts ar iepirkšanos vintage veikaliņos vai rakšanos pa dārglietu kastēm, man ir labas ziņas: lielas zelta ķēdītes un lieli auskari ir atgriezušies. Padomājiet par savas vecmāmiņas vai mammas rotaslietu kolekciju. To visu var celt gaismā, un, apvienojot ar šodienas garu, valkāt pārdomātā, modernā un šikā veidā.

Par 2024. gada somu tendencēm lasiet šeit.

Tātad 2024.gada rotu tendences.

Dimanta un stikla “Tennis” rotas

Publicitātes foto

Šīs formas rotas latviešu valodā sauc vienkārši par dimanta vai slīpēta stikla rotām. Tomēr angļu valodā tām nosaukums ir tennis (der zināt, ja meklējat iedvesmu Pinterestā). Tennisa kaklarotas un rokassprādzes jau gadiem ilgi tiek uzskatītas par stila un gaumes lietu. Taču šogad dimanta pavedieni sāk kļūt ikdienišķāki. Tos nēsā kopā ar liela izmēra jakām, ādas trenčiem.

Publicitātes foto

Tāpat aktuāli ir tennisa auskari, kas dažādu garumu posmos piestāv jebkura tipa sejas ovālam un matu griezumam.

Slāņainas kaklarotas

Publicitātes foto

Neatkarīgi no tā, vai skatāties ielas stila fotogrāfijas, kur redzamas influenceres, kas apmeklē šā gada (FW24) modes šovus vai bildes no visādu ceremoniju un Gala sarkaniem paklājiem, nav iespējams ignorēt faktu, ka kaklarotas slāņojas jeb daudz un dažādu formu rotas tiek liktas cita pie citas. Ir daudz izdomas bagātu veidu, kā salikt vienkāršas ķēdes un kulonus, lai izveidotu eklektisku tekstūru.

Publicitātes foto

Platas ķēdes kalpo kā lielisks pamats papildu piekariņiem, personalizētiem motīviem vai neparastiem dārgakmeņiem. Nebaidieties miksēt metālus, vai - jo vairāk materiālu, jo jautrāk.

Melnais zelts un dimanti

Publicitātes foto

Neatkarīgi no tā, vai tā ir pastāvīgā tieksme pēc 90. gadu un 2000. gadu modes vai atsitiens pret paredzamo pasteļtoņu pieplūdumu katru pavasari, piķa melni dārgakmeņi 2024. gadā būs lieli.

Smalki juvelieri eksperimentē ar oniksu, melnu emalju un īpaši melniem metāliem - rodijs un melninātais zelts piešķir klasiskajiem uzstādījumiem graudainību. Izvēlieties piķa melnus safīrus, atklājiet melnā nefrīta spīdīgo mirdzumu un izbaudiet melnos dārgakmeņus. Melnais zelts labi izskatās ar balto zeltu, kas šajā sezonā joprojām ir topā.

Publicitātes foto

Kas ir melnais zelts?

Melnais zelts ir tas pats dzeltenais zelts, taču ražotāji izmanto tehnoloģiju, lai mainītu krāsu. Kopumā vajadzētu izvairīties no melnā zelta nēsāšanas, veidojot matus, uzklājot grimu un losjonu, kā arī uzklājot smaržas. Ķīmiskās vielas var sabojāt pārklājumu. Ja peldaties vai trenējaties, noņemiet rotaslietas, lai hlors un sviedri nesabojātu apdari.

Gliemežnīcas rotaslietas

Publicitātes foto

Turpinot 2023. gada “nāras čaulas” mirkli — savdabīgs rezultāts no gada populārākajām filmām Mazā nāriņa un Bārbija - pludmales, bohēmiskas dārglietas ir viena no 2024. gada populārākajām tendencēm.

Foto: Sola Rūja

Jūras gliemežvāku motīvi, kas ieslidināti aiz auss ļipiņas vai rokassprādzes virtenes, klājas slāņos uz plaukstas. Savukārt dabīgās čaulas, pērles, palmu lapas un haizivju zobu motīvi ienesīs pavasara kolekcijā piekrastes dizaina kodus.

Īpaši populāri būs gliemežvāki, ko bieži izvēlas to talismana simbolikas dēļ; izvēlieties gabalus, kas demonstrē āliņģa, gliemežnīcas un perlamutra zaigojošo mirdzumu.

Metāla aproces jeb Varoņu rokassprādzes

Publicitātes foto

Rokassprādze ir vienkārša, taču spēcīga rotaslieta. Varat paņemt garlaicīgu apģērbu, piemēram, džemperi un džinsus, un pilnībā pārveidot to ar aproci vai divām. Vienkārši saraujiet piedurknes uz augšu un sakraujiet tās.

Publicitātes foto

Šovasar daudzas mazas roku ķēdītes, viena virs otras nebūs aktuāli. Izņēmums ir, ja tā ir viena un īpaša.

Bejeweled rotas

Publicitātes foto

Šai 2024. gada juvelierizstrādājumu tendencei ir karaliska būtība. Bejeweled rotas ir vienlīdz moderni un karaliski. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties akcentēt koptēlu vai tā būs tradicionālā draudzības rokassprādze, šī tendence ir krāšņuma iemiesojums.

Šo tendence šogad bagātīgi piedāvā Chanel, Versace un Dior. Lai gan man ir aizdomas, ka šo krāsaino akmeņu un stikliņu kaleidoskopu must have, ietekmējusi Teilore Svifta.

Vienreizējais kulons

Publicitātes foto

Dažreiz mazāk tiešām ir labāk. Pēdējos gados liels uzsvars ir likts uz rotaslietu sakraušanu — jo vairāk rotaslietu uzliksiet, jo labāk. Taču pēdējā laikā daži dizaineri ir apņēmušies izlauzties cauri rotu kaudzei un uzsvērt vienreizēju kulonu. Dizaineru zīmoli, kas kopumā koncentrējas uz minimālismu, atgrieza garo kulonu kaklarotu 2024. gada pavasara/vasaras kolekcijās.

Ģeometriski metāla auskari

Publicitātes foto

Pagājušajā gadā Bottega Veneta bija burtiski visiem ausīs ar saviem lielajiem sudraba un zelta auskariem. Citi dizaineri savās 2024. gada pavasara/vasaras kolekcijās izmantoja “jā, un?” pieeju un paplašināja lielo metālisko motīvu.

Brendona Maksvela un Missoni šovos iekļautajiem sudraba auskariem ir gandrīz ārpuszemes izskats. Šis noteikti ir spēcīgs brīdis, nevis klasisks priekšmets, tāpēc vislabāk ir iegādāties šīs tendences lētāku versiju.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv