Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_downwardLatvijā

Latvijā ieradušies kārtējie uzraugi ar pārmetumiem, ka Latvijas ekonomiskā attīstība atpaliek un dara kaunu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai.
7:30 Arnis Kluinis
Valdība otrdien atbalstīja tiesiska regulējuma noteikšanu kriptoaktīvu tirgus darbībai Latvijā attiecībā uz personām, kas iesaistītas kriptoaktīvu emitēšanā, publiskā piedāvāšanā un pielaišanā tirdzniecībai vai sniedz kriptoaktīvu pakalpojumus, veicinot kriptoaktīvu jomas attīstību Latvijā.
Vakar, 23:45 Ziņu aģentūra LETA
Civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumi Latvijā GPS signāla traucējumu dēļ nav ietekmēti, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvji.
Vakar, 22:15 Ziņu aģentūra LETA
Tas ir mīts, ka Latvija ir nabadzīga valsts, šādu vērtējumu otrdien pauda Latvijas Universitātes (LU) profesore, domnīcas "LV Peak" direktore Inna Šteinbuka, iepazīstinot ar pētījumu "Latvija Eiropas Savienībā - 20 gadi".
Vakar, 21:45 Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien lēma piedalīties Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē līdz 136 miljonu eiro vērtībā, otrdien preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).
Vakar, 20:19 Ziņu aģentūra LETA
Nākamgad tiks pārceltas divas darbadienas - piektdiena, 2. maijs, un pirmdiena, 17. novembris, otrdien apstiprināja valdība.
Vakar, 18:54 Ziņu aģentūra LETA
Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien atbalstīja valdībā.
Vakar, 17:25 Ziņu aģentūra LETA
Čehijas personu apvienība "Škoda Transportation-Škoda Vagonka" ("Škoda") ir atsaukusi sūdzību Autotransporta direkcijas (ATD) iepirkumā par deviņu akumulatoru bateriju elektrovilcienu piegādi, liecina informācija Iepirkuma uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.
Vakar, 17:22 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, kas deleģē valdībai noteikt papildu prasības bērnu nometņu vadītājiem un darbiniekiem.
Vakar, 17:00 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) šodien trīspusējā sanāksmē piedāvāja divus darba nespējas lapu apmaksas modeļus, kurus īstenojot, darbinieka sociālās garantijas faktiski nesamazinās.
Vakar, 16:45 Ziņu aģentūra LETA
Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).
Vakar, 14:30 Ziņu aģentūra LETA
Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.
Vakar, 14:02 Ziņu aģentūra LETA
Valsts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 miljonu eiro vērtībā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).
29.apr Ziņu aģentūra LETA
Satversmes tiesa (ST) ir ierosinājusi lietu par likuma normu, kas paredz neizmaksāt hipotekāro kredītu procentu kompensācijas aizņēmumiem virs 250 000 eiro, aģentūru LETA informēja tiesā.
29.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) pagājušajā gadā strādāja ar 158,012 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,6% mazāk nekā 2022. gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 2,1% un bija 11,222 miljoni eiro, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".
29.apr Ziņu aģentūra LETA
Finansiālā situācija ģimenēm Rīgā joprojām ir sliktākā Baltijā, norāda "Swedbank" pārstāvji.
29.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos trijos mēnešos strādāja ar 161,9 miljonu eiro peļņu, kas ir par 14,5% vairāk nekā 2023. gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.
29.apr Ziņu aģentūra LETA
Satversmes tiesā pēc konstitucionālās sūdzības ierosināta lieta par Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 8.4 panta desmitās daļas 2. punkta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 91. panta pirmajam teikumam, vēsta Satversmes tiesa.
29.apr Portāls nra.lv
VSIA Latvijas Valsts ceļi aicina darbā tiltu būvinženieri.
29.apr Portāls nra.lv
Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pirmajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem ātrā novērtējuma datiem, ir samazinājies par 0,2%, salīdzinot ar 2023.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
29.apr Ziņu aģentūra LETA
Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".
29.apr Ziņu aģentūra LETA
Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca (RER), aiz kuras stāv Vladimiram Putinam pietuvināti Krievijas oligarhi, no Eiropas fondu naudas saņēmusi 1,25 miljonus eiro. Pēdējā izmaksa veikta šogad martā, un šos maksājumus atgūt vairs nebūs iespējams, ziņo raidījums "de facto".
28.apr Portāls nra.lv