Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Lems par procentu maksājumu kompensāciju hipotekāro kredītu ņēmējiem

© Pexels.com

Saeima trešdien, 6.decembrī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz kompensēt 30 procentus no hipotekāro kredītu līgumu procentu maksājumiem. Grozījumi rosināti, lai kredītņēmējus atbalstītu apstākļos, kad strauji augošo EURIBOR procentu likmju ietekmē būtiski pieauguši viņu izdevumi par mājokļa kredītiem, ziņo Saeimas Preses dienests.

Galīgajā lasījumā Saeima tāpat skatīs grozījumus Pašvaldības domes deputāta statusa likumā, kas saistīti ar pašvaldības deputāta pilnvaru anulēšanu, un grozījumus, kas ļautu sasaukt pašvaldības domes sēdi, ja līdzšinējā dome nav spējīga pildīt savus pienākumus.

Saeimas 6.decembra sēdes darba kārtībā ir septiņi jautājumi. Sēde trešdien sāksies pulksten 14.00.

Pēc šīs sēdes deputāti turpinās izskatīt iepriekš nepabeigto 30.novembra sēdes darba kārtību, un tajā galīgajā lasījumā ir grozījumi likumā, kas paredz tiešsaistes vēlētāju reģistru pašvaldību referendumos izmantot no 2025.gada 1.augusta.

Tāpat galīgajā lasījumā plānots lemt par likumprojektu, kas paredz atzīt par spēku zaudējušu likumu "Par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināli".

Parlaments otrajā lasījumā skatīs grozījumus, ar ko iecerēts apvienot Latvijas Radio un Latvijas Televīziju, izveidojot vienu sabiedrisko mediju. Tāpat otrajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā, ar ko citastarp iecerēts definēt aktīvā lietotāja un tā pašpatēriņa jēdzienus.

Pirmajā lasījumā parlamentārieši skatīs likumprojektu, kas paredz Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja darbības nodrošināšanai nodot valsts nekustamo īpašumu, kā arī grozījumus Konkurences likumā, ar kuriem plānots paplašināt Konkurences padomes pilnvaras Digitālo tirgu akta un Ārvalstu subsīdiju regulas uzraudzībā.

Darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma "Par esošās PVN likmes saglabāšanu Latvijai raksturīgajiem lauksaimniecības produktiem" turpmāko virzību.

Trešdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.