Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kā iezīmēti cilvēku likteņi, kuri piedzimuši Mēness aptumsuma laikā?

© depositphotos.com

3.lapa

Neizbēgamā neizbēgamība?


«Mēness cilvēkos» ir jūtams zināms fatālisms - viņu dzīve nereti pilna notikumiem un situācijām, no kurām nevar izbēgt un kuras nevar mainīt. Tas nebūt nenozīmē, ka šie notikumi būs slikti, ka cilvēku vajās neveiksmes - var būt taču, piemēram, liktenīgā, laimīgā mīlestība, kas sagriež dzīvi kājām gaisā, bet ne jau sliktā nozīmē. Mūsdienās aptumsuma iedarbība vairs netiek uzskatīta par kaut ko fatāli briesmīgu un nelabvēlīgu, kā tas bija senatnē. Piemēram, ja aptumsums veido harmoniskus aspektus ar labvēlīgām planētām dzimšanas kartē, ietekme var būt pat visai labvēlīga. Šis fatālisma moments nozīmē, ka šiem cilvēkiem būs grūtāk kaut ko mainīt savā dzīvē - ja vien tā nebūs nolemts.
Dzīvē Mēness aptumsuma ietekme var izpausties kā neredzama siena, kas brīžiem neļauj kaut ko sasniegt, kaut ko paveikt. Cilvēki to uztver dažādi - citi samierinās, pat padodas, vēl kāds parausta plecus un dodas tālāk, cits laužas un laužas par visām varēm, līdz zaudē spēkus.
Viena no tādām «sienām» ir nespēja ieņemt bērniņu, ko astrologs Didzis Šķila novērojis salīdzinoši daudzām sievietēm, kas dzimušas Mēness aptumsuma laikā.
Tā kā aptumsums var izpausties kā šķērslis kāda dzīves jomā, svarīgi ir saprast, kādā tieši, lai spētu to pieņemt un velti netērēt spēkus - visi cīniņi tāpat būs veltīgi.
Daži astrologi iesaka analizēt situācijas un notikumus, kas dzīvē piemeklē 18 un 36 gadu vecumā, jo cilvēks, dzimis aptumsuma laikā, pakļauts tā dēvētajam Sarosa ciklam, kas ir nedaudz vairāk nekā 18 gadu ilgs.
Piemēram, ja šajā vecumā cilvēku nodod šķietamais draugs, tātad draudzības sfērā valda zināms fatālisms. Ko darīt? Neko. Nelauzties aizvērtās durvīs, bet uzmanīgi vērot un analizēt. Varbūt viņam kā draugi nepieciešami pavisam cita rakstura cilvēki nekā tie, kas šķituši pievilcīgi līdz šim. Varbūt šī situācija ir kā mācībstunda un cilvēkam jāatstrādā noteiktas lietas. Ja tā ir, tad nākamajā cikla punktā situācija būs gan saspringta, tomēr ne kritiska.
Astroloģiskajā interpretācijā Mēness mezglu ass ir attīstības vektors, kas nosaka karmiskās mācībstundas un liktenīgas situācijas, kas ieliktas dzimšanas horoskopā. Aptumsuma laikā Zeme, Mēness un Saule atrodas uz vienas līnijas, uz Mēness mezglu ass (vai ļoti tuvu tai), nosakot likteņa pagriezienus. Tas ir laika koridors, kurā izvēles telpu ierobežo ciešie apstākļu rāmji. Šajos periodos praktiski izslēgta iespēja apiet vai mainīt apstākļus - plūsma ir pārāk spēcīga, lai peldētu pret straumi. Providence tiešā veidā ielaužas cilvēku dzīvē un iedarbina neizbēgamības jeb cēloņu un seku mehānismu.
Pats vārds «mezgls» jau ir visai zīmīgs - mēs taču arī ikdienā sakām: mezgla punkti; atraisīt mezglu, pārcirst mezglu. Astronomiski šajās vietās satiekas un krustojas spīdekļu orbītas; astroloģiski tie ir pagrieziena punkti dzīvē, tie laiktelpas punkti, kur ir iespēja mainīt virzienu. Šajā nozīmē fatālisms nozīmē tikai to neizbēgamību, kas seko pēc mūsu pašu brīvās gribas izdarītās izvēles. Vai arī tie ir karmisko likumu noteiktie apstākļi, caur kuriem mums neizbēgami jāiziet.
Vārds «nolemtība» asociējas ar kaut ko negatīvu, dramatisku, tomēr tā nebūt nav vienmēr.
Cik spēcīgi aptumsums ietekmēs dzīvi, atkarīgs arī no cilvēka paša. Pat neraugoties uz zināmu nolemtību, cilvēkam joprojām ir brīvā griba, izvēles iespējas, kaut vai - pieņemt, ka durvis ir ciet, «Anglija ir aizslēgta, atslēga ir nolauzta», vai bezjēdzīgi tajās triekties ar pieri, atkal un atkal dabūjot sāpīgus punus. Tikai caur izpratni tāds cilvēks var soli pa solim, milimetru pa milimetram paplašināt sava likteņa dotās stingrās robežas.

[SPLIT]

UZZIŅAI
Ko nesīs Mēness aptumsums 7. augustā?
Aptumsumi biežāk skar valdītāju un tautu, valstu likteņus nekā atsevišķas personas, tā ka lielākā daļa iedzīvotāju var aptumsumus nemaz nepamanīt, ja vien tie nav «saāķējušies» ar viņu personīgo dzimšanas karti.
Arī ar valstīm ir līdzīgi. Aptumsumi, kas veido savienojumu vai opozīciju ar valsts kartes Sauli, Mēnesi vai ascendentu, parasti ir labvēlīgi, īpaši prezidentiem, premjeriem, biznesmeņiem, romānu rakstniekiem, dzejniekiem utt. Savukārt ja aptumsums sakrīt vai ir opozīcijā ar Marsu vai Saturnu, sekas var būt nejaukas, piemēram, kāda ietekmīga valstsvīra slimība, gāšana vai pat nāve.

Mēness aptumsums ir kāda dzīves posma noslēgums. Tas ir krīzes punkts, pēc kura kaut kas kardināli mainīsies, kaut kas tiks atmests. Priekšplānā izvirzās attiecību jautājumi, atklāti konflikti. Var tikt atklāta informācija, kas ilgu laiku tikusi slēpta. Noslēpumi nāk gaismā. Tas ir atradumu un atklājumu laiks, var veiksmīgi tikt noslēgti ilglaicīgi projekti un uzdevumi. Tikpat labi var eskalēties kāda konfliktsituācija, kas jau ilgi briedusi. Lai gan atklāts konflikts, kas izgaismo pretējo pušu nostādni, nereti ir labs veids, lai beidzot atrisinātu problēmas, tomēr jāatceras, ka Mēness aptumsuma laikā emocionālā spriedze ir pārāk liela, tāpēc jāatturas pieņemt spontānus lēmumus jūtu uzplūdā. To, kas šajā periodā tiks izjaukts, sagrauts, atjaunot būs ļoti grūti.
Šis Mēness aptumsums notiks Ūdensvīra zīmē, tuvu Dienvidu mezglam. Tāda veida aptumsums simbolizē pagātnes atgriešanos kaut kādā mērā - jūsu dzīvē var atgriezties cilvēki no pagātnes, var atkārtoties senas situācijas, tikai nu jau citā vidē vai ar citiem personāžiem. Būs iespēja ieraudzīt pieļautās kļūdas attiecībās ar draugiem vai interešu grupu biedriem, iespēja izmantot agrāk gūto negatīvo pieredzi, lai šobrīd situāciju «izspēlētu» pozitīvāk. Turpmākās divas nedēļas var nākties pamocīties ar neērto sajūtu, ka «tālāk tā vairs dzīvot nevar». Iespējams, vajadzēs būt drosmīgam un izkāpt no savas komforta zonas, stereotipu gultiņas. Iekšējā cīņa beigsies līdz ar Saules aptumsumu, kas gaidāms 21. augustā.
Sabiedriskajā sektorā var notikt konfrontācija, interešu cīņa starp individuālo un kolektīvo. Var būt mēģinājums kaut ko noslēpt no sabiedrības, tādi pagrīdes «tumšie darbiņi». Kāds vai kādi augsta līmeņa darboņi var gribēt pakļaut sabiedrības intereses savējām. Iespējamas nesaskaņas baznīcas aprindās.


INTERESANTI
Karaļu zīmogs

Ar spīdekļu aptumsumiem ir saistītas daudzu karaļu un pasaules mēroga līderu dzimšanas un citi nozīmīgi dzīves notikumi. Lielākoties viņu dzīvi ietekmējuši Saules aptumsumi, tomēr ir pietiekami daudz kolorītu personu, kuru dzimšanai savu spiedogu uzlicis Mēness aptumsums.
Francijas karalis Luijs XV dzimis dienā, kad bija Mēness aptumsums Lauvas zīmē. Viņa dzīvi raksturoja mīlas dēkas (tostarp romāns ar XVIII gadsimta seksa simbolu marķīzi Pompadūru) un vispār baudpilns dzīvesveids, un tieši viņam piedēvē teicienu: «Pēc manis kaut vai grēku plūdi!»
Divas dienas pirms Mēness aptumsuma pasaulē nāca arī Bhumibols Aduladejs, Taizemes karalis. Viņš bija pasaulē visilgāk valdījušais monarhs, kurš tronī sabija 70 gadus un 126 dienas (1946-2016). Starp citu, atšķirībā no sava pēcteča, dēla, viņš bija tautā ļoti mīlēts un cienīts karalis.
Mūsdienu britu karaliskās ģimenes pārstāvis princis Viljams ir dzimis vasaras saulgriežu dienā, 1982. gada 21. jūnijā, bet viņa izredzētā - Keita Midltone, kura no «parastas meitenes» iekļuva karaliskajā kārtā, dzimusi tajā pašā gadā, taču pilna Mēness aptumsuma dienā. Tāpēc abus dažkārt dēvē par «Saulgriežu karali un viņa Mēness karalieni».
Protams, nevar nepieminēt mūsdienu virtuālās pasaules ietekmīgo, bet pieticīgo karali - Marku Eliotu Cukerbergu, vispopulārākā sociālā tīkla «Facebook» radītāju, kurš arī dzimis Mēness aptumsuma dienā.
Starp citu, viens no kolorītākajiem un apspriestākajiem mūslaiku pasaules līderiem, ASV prezidents Donalds Tramps, arīdzan dzimis pilna Mēness aptumsuma dienā, turklāt laikā starp diviem Saules aptumsumiem. Aptumsuma laikā dzimušo cilvēku dzīve lielā mērā ir «ieprogrammēta». Trampam dzimšanas brīdī Saules un augšupejošā mezgla savienojums bija 10. mājā - panākumu un karjeras mājā. Tātad - veiksmīga dzīves programmas realizācija, lielas iespējas pašizpausmei un varas paplašināšanai. Spilgti izpaustās Uguns un Gaisa stihijas apvelta viņu ar enerģiju, gribu, izlēmību, labām oratora dotībām. Ideja šeit apvienojas ar gribu to realizēt. Un tas, kā redzams, ir piepildījies - kam par priekiem, kam - par šausmām.

UZMANĪBU!

Augusts - aptumsumu laiks

* Daļējs Mēness aptumsums 7. augustā (aptumsuma maksimums plkst. 21.20).

Latvijā ir redzams maksimums un beigu fāze.

* Pilns Saules aptumsums 21. augustā. (aptumsuma maksimums plkst. 21.26.)

Latvijā nav redzams.

Rakstā izmantoti materiāli no: prof-astro.blogspot.de,astronavigator.blogspot.de, astrologyvita.com
žurnāla «Taurus», J. Zimovecas, T. Židkovas, N. Vološinas darbiem, astropro.ru, astro101.ru, sonniki.net, «Astrodatabank», www.astrologyenthusiast.com u.c.