Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

TOP 22 Rīgas restorāni, kuri šovasar noteikti jāapmeklē

Vasara tradicionāli ir laiks, kad Latvijas galvaspilsētu Rīgu apmeklē ne viens vien ārvalstu tūrists, bet arī Latvijas iedzīvotāji steidz izbaudīt atpūtu vienā no skaistākajām Eiropas pilsētām. Šoreiz Rīgas Tūrisma Attīstības birojs apkopojis sarakstu ar mūsu valsts galvaspilsētas TOP restorāniem.

liveriga.lv

"VINCENTS"

Kopš atvēršanas 1994.gadā restorāns "Vincents" ir kļuvis par iecienītāko mērķi visiem, kas augstu vērtē labu ēdienu un izsmalcinātus vīnus. "Vincents" atrodas Rīgas gleznainā vietā — Jūgendstila arhitektūras piesātinātajā bulvāru lokā. Bagātīgus un mūžīgi mainīgus virtuves meistardarbus uzbur šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Visam fonā — mūsdienīgs interjera dizains.

Restorāns ir īsta gardēžu paradīze un pateicīgs medību lauks tiem, kas tīko vaigā redzēt pasaulē atzītas slavenības. "Vincenta" viesu grāmatā meklējami ASV prezidenta Džordža V.Buša, prinču Čārlza un Endrū, Pako Rabanes, Pjēra Kardēna, Mstislava Rastropoviča, Montserratas Kabaljē, Maijas Pļiseckas, Ņikitas Mihalkova, Hosē Karrerasa, Eltona Džona un daudzu citu prominenču autogrāfi.

Ēdienos Mārtiņš izmanto vienīgi labākos, attiecīgajai sezonai raksturīgus, Latvijas zemnieku īpaši Mārtiņa virtuvei audzētus produktus. Vai tie būtu tradicionālie angļu "fish & chips", izsmalcinātākie itāļu ēdieni vai arī japāņu suši — "Vincenta" ēdienkarte mainās ik nedēļu un ir gards ceļojums kulinārijas pasaulē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā