Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Politiķe Čigāne norāda, ka ir pelnījusi algas pielikumu

© Lauris Aizupietis/F64

Latviešu politiķe Lolita Čigāne (44) 2014. gada oktobrī nāca klajā ar skaļu paziņojumu, ka ministru algas nav atbilstošas viņu pienākumiem un atbildībai. Neesot apmierināta ar savu finansiālo stāvokli, Čigāne steidza iesniegt grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, lai paaugstinātu ministru algas. Viņa pieprasīja paaugstināt ministru algu koeficientu par 1,45 punktiem, kas nozīmētu to, ka katra ministra maciņā ieripotu vēl 1200 eiro.

Jāpiemin, ka pati deputāte 2014. gadā, balstoties uz publiskoto valsts amatpersonas ienākumu deklarāciju, nopelnīja 35 807,46 eiro.

Neraugoties uz teicamu materiālo stāvokli un algu, par kādu sapņotu lielākā daļa latviešu, vienā no intervijām viņa pat teica, ka par tik mazu atalgojumu, kāds ir ministriem, pavisam drīz būs grūti atrast kompetentus cilvēkus, kas vēlētos strādāt Saeimā. Kad Lolitas Čigānes izlolotais sapnis par algas pielikumu sāka piepildīties, tad uz žurnālistu jautājumiem, vai viņa jūtas to nopelnījusi, Čigāne atbildēja, ka jā, vēlreiz atkārtojoties par to, ka Saeimas deputāti katru dienu pieņem simtiem lēmumu, kas ir miljoniem vērti.

2016. gada valsts amatpersonu ienākumu deklarācijā politiķe ir uzrādījusi, ka iepriekšējā gadā saņēmusi 40 961,66 eiro un 409,68 eiro lielu pabalstu. Lolita Čigāne tagad, iespējams, var uzgavilēt, jo nākamajā gadā deputātu algas pieaugs no 130 līdz 200 eiro, kas, protams, nav gan viņas iecerētie 1200 eiro.

Taču ir arī kāds pozitīvs moments, piemēram, pērn Čigāne ir atteikusies no deputātiem piemērotās transporta un dzīvokļu kompensācijas. Visticamāk, ka politiķe neizmantoja šo kompensāciju, jo viņai pieder četri nekustamie īpašumi - dzīvoklis Rīgā, dzīvoklis Ozolnieku pagastā, divi zemes gabali - viens Jelgavā, bet otrs Vircavas pagastā.