Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Chris Noah beidzot iedziedas latviski

© Publicitātes foto

Aizvien lielāku popularitāti iemantojošais mūziķis Chris Noah (Krists Indrišonoks), kurš līdz šim dziesmas rakstījis un izpildījis tikai angliski un klausītājiem pazīstams ar tādiem radiohitiem kā “Sunboy” un “Take a Minute”, publikas vērtējumam nodevis savu pirmo dziesmu latviešu valodā.

Dziesma “Cik tālu vēl?” ir Chris Noah debija ne tikai dzimtajā valodā, bet arī 80. gadu poproka stilā. Tā vēsta par cilvēku savstarpējām attiecībām un ilgām. Līdz ar dziesmas izdošanu Chris Noah aicina arī uz savu būtībā pirmo solokoncertu - tas plānots Tallinas ielas kvartāla kultūrvietā “Tu jau zini Kur”.

“Ar dziesmu negāja tik gludi kā gribētos, tas bija izaicinājums - domāju, ka rakstīt vārdus latviešu valodā būs vieglāk,” atzīst Chris Noah. “Vēlējos pateikt kaut ko sev svarīgu un īstu, vienlaicīgi izvairoties no klišejām. Varu apgalvot, ka šī nav pēdējā dziesma latviešu valodā.” Dziesmas noskaņa atgādina aizgājušo vasaru un stāsta par piedzīvoto: “Tas ir par ikvienu no mums. Par sarežģītām attiecībām, par ilgām pēc kāda ar ko kopā aizmirst apkārt notiekošo, par draudzību, mīlestību un cerībām. Veltījums visiem, kuri ilgojas.”

Chris Noah ir vienīgais Latvijas jaunais mūziķis, kuram šobrīd ir aktīva sadarbība ar ierakstu kompāniju “Sony Music Entertainment”. Arī dziesma “Cik tālu vēl?” izdota “Sony” paspārnē, kopradot to ar britu producentu Kristoferu Harisu un mūziķiem Mārci Jukumsonu-Jukumnieku, Jēkabu Zemzari, Kristīni Prauliņu, Dāvi Jurku, Keitiju Eizenbardi un Kasparu Vizuli.