Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Linda Leen uzsāk koncertsēriju baznīcās un ērģeļu koncertzālēs

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 16. decembrī, Siguldā ar īpašu Ziemassvētku programmu balsīm, ģitārai un ērģelēm tiks atklāta Lindas Leen Ziemassvētku koncerttūre “Gaismas spēles. Gaisma ir tikai puse stāsta”. 

Programmā “Gaismas spēles. Gaisma ir tikai puse stāsta” iekļauta gan pazīstama Ziemassvētku mūzika, gan arī tādas melodijas, kas būs kā negaidīts pārsteigums klausītājiem.

“Ziemassvētku laiks, kurā sagaidām un sniedzam daudz prieka, baudām ģimenes un līdzcilvēku atkalsatikšanos, kādam ir arī zaudējumu un izaicinājumu laiks, kad grūti saskatīt gaišo, un patiesās sajūtas neizturami kontrastē uz apkārtējā pacilātības fona. [Šī programma] ir muzikāls sirdskalpojums baznīcas atmosfērā, kurā piedzīvot sevi, ļaujot savai tumsai un gaismai līdzpastāvēt. Ieskaut visus savu domu un jūtu pustoņus, līksmi un arī skumjas, apzināties, sajust, lūgt, izraudāties, sasmaidīties un būt kopā,” skaidro Linda Leen.

Baznīcu atmosfērā skanēs dziesmas no Lindas Leen albumiem “Tik klusa un svēta” (2000) un “Ziemasskaņas” (2009), korālis “Ak, svētā nakts” un citi, Leonarda Koena “Hallelujah”, fragments no Zigmara Liepiņa operas “Parīzes Dievmātes katedrāle”, kā arī dziesmu interpretācijas no grupas “Depeche Mode” leģendārā albuma “Songs of Faith and Devotion” (1993), ko leģendārie mūziķi radījuši ļoti sarežģītā slavas spiediena, atkarību, personisko un grupas eksistences izaicinājumu laikā.

Koncertprogrammas radītāji: dziedātāja un komponiste Linda Leen, elektrisko un akustisko ģitāru virtuozs Rihards Efeja-Lībietis, vokālā grupa “Midnight Five”, pie ērģelēm - Jānis Pelše, aranžējumu meistars Andris Sējāns, skaņas režija - Didzis Simanovičs.

Pēc sestdienas koncerta Siguldas Luterāņu baznīcā Linda Leen ar komandu dosies uzstāties Talsu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (21. decembrī), Cēsu Sv. Jāņa baznīcā (22. decembrī), Rīgas Lutera Evaņģēliski luteriskā baznīcā Torņakalnā (25. decembrī, arī papildkoncerts), Cesvaines evaņģēliski luteriskajā baznīcā (26. decembrī), Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē (27. decembrī), Ventspils koncertzālē “Latvija” (29. decembrī) un Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē (30. decembrī).