Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

"Z-Scars" muzicēšana Afganistānā no NBS budžeta prasīs aptuveni 8500 latu

© F64

Sešu cilvēku lielās grupas "Z-Scars" viesošanās Afganistānā pie Latvijas karavīriem no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) budžeta izmaksās aptuveni 8500 latu.

To apliecināja Aizsardzības ministrijas preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne.

Viņa paskaidroja, ka ministrijā ir izstrādāti vairāki kritēriji, pēc kuriem tiek izvēlēti mākslinieki, kuri ar savu priekšnesumu dodas uz Afganistānu pie Latvijas kontingenta karavīriem.

Viens no galvenajiem kritērijiem ir mākslinieku gatavība braukt uz Afganistānu un uzstāties karavīriem bez atlīdzības, kā arī īpaši svarīgas ir karavīru vēlmes, kas tiek noskaidrotas, viņus aptaujājot. Kritērijos arī noteikts, ka mākslinieku grupā ir ne vairāk kā septiņi pārstāvji.

Turklāt ir svarīgi, ka mūziķi spēj sniegt savu priekšnesumu tieši svētku vai atzīmējamo dienu laikā.

Viņa arī pastāstīja, ka Aizsardzības ministrija regulāri saņem dažādus pieteikumus no mūziķiem un kultūras nozares pārstāvjiem ar vēlēšanos doties uz Afganistānu un sniegt priekšnesumu Latvijas karavīriem.

Ikviens no šiem pieteikumiem tiek izvērtēts Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību padomes sēdē.

Konkrētajā gadījumā grupa "Z-Scars" bija gatava muzicēt bez atlīdzības, kā arī bija ar mieru doties uz Afganistānu svētku laikā.

Turklāt jau pagājušā gada novembrī, valsts svētku laikā, Latvijas karavīri Afganistānā bija izveidojuši videosveicienu Latvijai, proti, samontējuši fotogrāfijas videoklipa formātā un kā muzikālo noformējumu izvēlējušies tieši Andra Kiviča dziesmu "Latvijai".

Plānots, ka grupas transportēšana līdz Afganistānai un atpakaļ, kā arī uzturēšanās izmaksās apmēram 8500 latu, kas tiks segti no NBS budžeta.

"Joprojām Latvijas kontingentam atbilstoši ministrijas un NBS finanšu iespējām mēs cenšamies nosūtīt kādu mākslinieku vai mūziķu grupu," piebilda Ankipāne.

Jau ziņots, ka par godu 4.maijam - Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai - pie Latvijas karavīriem Afganistānā koncertēt dosies grupa "Z-Scars".

"Grupai paredzēti trīs aptuveni stundu gari koncerti Kabulā, Maimanā un Mazārišarīfā. "Z-Scars" spēlēs savas populārākās dziesmas, kā arī īpaši šim pasākumam ir sagatavotas astoņas kaverversijas tādiem māksliniekiem kā U2, "Depeche mode", "Nickelback", "Oasis" u.c.," informē mūziķi.

Kopš 2003.gada Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri piedalās NATO Starptautisko drošības atbalsta spēku miera uzturēšanas misijā Afganistānā.

Pie Afganistānā dienošajiem Latvijas karavīriem populāru mūziķu viesošanās valsts svētkos ir ierasta. 2010.gada 18.novembrī tur viesojās grupa "Gain Fast".