Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Jelgavā godinās Vispārējos Latvijas Piena, maizes un medus svētkus

© Publicitātes foto

2.lapa

15. Baltais Piena paku laivu regate

Svētku centrālais notikums un viens no jautrākajiem pasākumiem būs “15. Baltais Piena paku laivu regate”, kas Lielupes ūdeņos pulcēs drosmīgākos kuģotājus. Piena paku laivu regate nav tikai ātruma sacensības, tā ir izaicinājums ikvienai komandai, jo dalībniekiem laiva pašiem vispirms ir jāuzbūvē. Sacensības jautrākas padara tas, ka laivas tiks darbinātas tikai ar cilvēka spēka palīdzību. Galveno būvmateriālu nodrošinās AS “Tukuma Piens”, kas šogad atbalstīs ar 43 000 Baltais piena pakām.

Laurus plūks ne tikai ātrākā laiva, žūrija novērtēs arī radošākās idejas un tehniskos risinājumus. Vērtēšana notiks sešās nominācijās: “oriģinālākā laiva”, “visatraktīvākā komanda”, “inovatīvākā laiva”, “treknākais piena plosts”, “pilnīgs sviests” un “ātrākā laiva”.

Apskatīt laivas un komandu prezentācijas varēs no plkst. 14.30 Lielupes promenādē, savukārt starts laivu braucieniem tiks dots plkst. 16.00. Uzreiz pēc pēdējā brauciena notiks SUP jeb airu dēļu sacensības, kurās piedalīties aicināts ikviens interesents, iepriekš piesakoties pa tālr. +371 25757555. Dalība ir bez maksas.

No plkst. 17.00 līdz pat plkst. 01.00, jelgavnieki un Jelgavas viesi aicināti doties uz Pasta salu, kur notiks dažādi koncerti. Uzstāsies - „Mirage Jazz Orchestra” ar Ievu Kerēvicu koncertā “Lai skan mana tēvu zeme”, pēc tam uz skatuves kāps Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas laureāti kategorijā “Labākais pop-albums” grupa “Rīgas Modes”, bet vakara programmu noslēgs grupa “Galaktika” un putu ballīte kopā ar DJ JAX. Savukārt “15. Baltais Piena paku laivu regates” un SUP sacensību uzvarētājus uz Pasta salas estrādes skatuves apbalvos plkst. 20.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā