Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Pols Makartnijs licis mainīt scenāriju filmai par Džonu Lenonu

Pols Makartnijs licis mainīt scenāriju režisores Semas Teilores Vudas filmai "Zēns no nekurienes"("Nowhere Boy"), kas stāsta par sarežģīto Džona Lenona bērnību un jaunību.

Kā ziņo ContactMusic, sers Pols neesot apmierināts ar Džona tantes Mimi tēlu, tante Mimi audzināja Džonu pēc viņa vecāku šķiršanās.

Scenārijā tante Mimī (Mērija Smita) attēlota, kā auksta un cietsirdīga sieviete. Džona Lenona problēmas sākušās, kad viņu pameta māte, atstājot puisēnu autoratīvās tantes uzraudzībā. Džona Lenona sievas māsas Džūlijas Beirdas memuārus ekrānam adaptējis Mets Grīnfolks.

Pols paskaidrojis, ka tā nav taisnība, Džona tante esot bijusi stingra, bet neprātīgi mīlējusi Džonu.

Tante Džonu audzinājusi no piecu gadu vecuma. Tante uz Džona jaunības dienu aizraušanos ar rokenrolu norādījusi, ka viņš nekad nenopelnīs sev iztiku spēlējot ģitāru. Filmā "Zēns no nekurienes" galveno lomu atveido Ārons Džonsons,Polu Makartniju- Tomas Sangsters (Thomas Sangster), bet tanti Mimī - Kristīne Skota Tomasa. Filma pirmoreiz tika demonstrēta oktobra beigās Londonas kinofestivāla laikā. 25. decembrī pirmizrādi filma piedzīvojusi Lielbritānijā, bet tās pasaules pirmizrāde ieplānota 2010.gadā.

Teilore Vuda, atbildot uz jautājumu, kādēļ izvēlējusies uzņemt šo filmu, teikusi: «Tieši sievietes Džona jaunībā veidoja to Lenonu, par kādu viņš kļuva. Manas filmas centrā būs viņa spēks un vājums attiecībās ar viņām.»