Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Latvijā izrādīs dokumentālo filmu "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS"

© F64

Kinoteātrī "Splendid Palace" 10.maijā notiks režisores un scenārija autores Ināras Kolmanes dokumentālās filmas "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS" pirmizrāde, informēja filmas producenta asistente Evita Bērziņa.

Kopražojuma filma, kas tapusi, sadarbojoties Latvijai, Francijai un Ukrainai, vēsta par "Homo Sovieticus" jeb "Padomju cilvēku", kura dzīvē nebija vietas seksam, tikai mīlestībai pret Padomju Savienību. Kinolentē iekļauti līdz šim neizmantoti arhīva materiāli un intervijas gan ar dažādu jomu ekspertiem, gan vienkāršajiem pilsoņiem hronoloģiskā secībā, kas pretnostata cilvēku reālo dzīvi un to viltus realitāti, kuru Komunistiskā partija un tās vadoņi centās uzspiest, stāsta Bērziņa.

Vairāku miljonu cilvēku dzīvēs pārmaiņas ieviesa 1917.gada revolūcija Krievijā un tai sekojošais komunistiskais režīms. Sākotnēji valdošo seksuālās visatļautības vilni laika gaitā nomainīja jauns postulāts - visa seksuālā enerģija jāsublimē komunisma celtniecībai. Savukārt tam sekoja sabiedrības noslāņošanās - laiks, kad vieni drīkstēja visu, bet citi neko, filmas kontekstu aprakstīja Bērziņa.

Filmas dokumentālos kadrus ar varoņu intervijām savieno mākslinieces Olgas Lisickajas smilšu animācijas. Kinolentes filmēšana notikusi Sanktpēterburgā, Maskavā, Novokuzņeckā, Kijevā, Harkovā, Londonā, Parīzē un Rīgā.

Oriģinālmūziku filmai radījis komponists Aleksejs Aigi. Kinolentes tapšanā piedalījušies operatori Uldis Jancis, Oļegs Ļubimovs, Vladimirs Briļakovs, Aleksandrs Jevdokumovs, Fedors Bakulins un Aleksandrs Grebņevs, montāžas režisore Katja Čelli, kā arī producenti Jānis Juhņēvičs, Estelle Robina-You, Vladimirs Donns un Oleksejs Moskalenko. Filmas veidošanu atbalstījis Nacionālais kino centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Medijiem paredzētais filmas seanss notiks 10.maijā plkst.11, savukārt uzreiz pēc tā plkst.12 plānota preses konference.