Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Duanela kino skola izziņo pieteikšanos pavasara semestrim

© Pexels.com

Duanela kino skola izziņojusi pieteikšanos pavasara semestrim, aģentūru LETA informēja kinoteātrī "Kino bize".

Duanela kino skolā tiek uzņemti jauni dalībnieki junioru, jauniešu un pieaugušo grupās. Piekto sezonu "Kino bize" nozares profesionāļi vadīs tematiskus lekciju ciklus, kas paredzēti interesentiem neatkarīgi no priekšzināšanām.

Jauniešiem astoņās nodarbībās būs iespēja tuvāk iepazīt kino žanru plašo klāstu, taču pieaugušie tuvplānā tiks iepazīstināti ar piecām kino vēsturē nozīmīgām filmām. Savukārt jaundibinātā junioru skola piedāvās iepazīties ar kino pasauli prakstiskās kino veidošanas meistarklasēs. Pieteikšanās atvērta līdz 21.janvārim.

Sešu pasniedzēju lektoriju jauniešiem "Kino žanri" veido astoņas lekcijas, kas padziļināti pievērsīsies plašam kino žanru klāstam, sākot ar komēdiju, gangsterfilmu un mūziklu, līdz pat zinātniskās fantastikas un šausmu filmas žanram. Žanru tēma ir izvēlēta, jo tā dod iespēju ielūkoties kino vēstures dažādos attīstības posmos, izcelt dažādas filmu kopīgās un atšķirīgās pazīmes, pievērst uzmanību filmu stilam un to veidošanas paņēmieniem.

Pieaugušo grupas lektorija mērķis ir apstāties un patiešām iedziļināties vienā, tas ir, kopā piecās kino vēsturē būtiskās filmās. Katrs lektors ir izvēlējies vienu nozīmīgu filmu, un to daudzveidība liecina par par kino neizsmeļamajām iespējām.

Junioru kino skolas dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja iejusties dažādās kino profesiju lomās, izmēģināt veidot skaņas celiņu filmai un apgūt gaismošanas pamatus, kā arī izveidot savu animāciju. Jauno kino profesionāļu vadīto nodarbību mērķis ir iepazīstināt ar kino veidošanas pirmsākumiem un pamatelementiem, ieinteresēt bērnus plašākā kino pasaules izzināšanā. Nodarbības norisināsies darbnīcu formātā, ļaujot kino veidošanas procesu izmēģināt pašiem.

Lekcijas norisināsies darbadienu vakaros kinoteātra "Kino bize" telpās Elizabetes ielā 37, Rīgā. Līdzās teorētiskām nodarbībām dalībniekiem tiks organizēti arī kopīgi filmu seansi.