Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Vēlas, lai pa radio vairāk skan latgaliešu mūzika

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Biedrība "Latgolas Saeima" septiņu Latgales sabiedrisko organizāciju vārdā ar atklātu vēstuli ir vērsusies Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) ar lūgumu atjaunot Latvijas Radio 5 programmā "Pieci.lv" latgaliešu mūzikas straumi "Pieci latgalieši", kā arī veicināt plašāku latgaliešu mūzikas atskaņošanu Latvijas Radio programmās, informē Latgales tradicionālās kultūras centrā "Latgaļu sātā".

Vēstulē norādīts, ka Latvijas Radio valdes locekle Sigita Roķe ir iepazīstinājusi NEPLP ar koncepciju mainīt radiostacijas Latvijas Radio 5 programmas "Pieci.lv" uzstādījumus, kas turpmāk varētu pārtapt par latviešu mūzikas programmu.

Latgales sabiedriskās organizācijas uzsver, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 71.pants par sabiedrisko pasūtījumu nosaka "nodrošināt latgaliešu rakstu valodas kā vēsturiska latviešu valodas paveida un lībiešu valodas kā pirmiedzīvotāju valodas saglabāšanu, aizsardzību, attīstību un lietošanu".

Ņemot vērā to, ka Latvijas Radio 5 raida divās frekvencēs Latgalē (Rēzeknē un Daugavpilī), sabiedriskās organizācijas vēršas pie NEPLP ar lūgumu, saslēdzot minētās frekvences vienotā tīklā, nodrošināt latgaliešu mūzikas programmu sabiedriskajā medijā, ko varētu veikt Latvijas Radio Latgales multimediju studija Rēzeknē.

Atklāto vēstuli parakstījušas biedrības: "Latgolys Saeima", "Latgolys Studentu centrs", "Latgalīšu kulturys bīdreiba", "Latgales tradicionālās kultūras centrs "Latgaļu sāta"", "Upītes jauniešu folkloras kopa", "Latgolys Producentu Grupa" un "Kukuži".