Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Baložu Pilni Pagalmi "Visi savējie"

© Publicitātes foto

Viss plūst, viss mainās, gadi skrien kā stirnas utt., u.tjp. Arī apkārtējā pasaule mainās: skat, latvju “underground” brigādei "Baložu Pilni Pagalmi" ir jau teju ceturtdaļgadsimts (tā izveidota 1994. gadā), bet Rīgā praktiski vairs nav baložu pilnu pagalmi – tagad drīzāk ir vārnu un kaiju pilni pagalmi…

Taču ir arī lietas, kas nemainās: grupas "Baložu Pilni Pagalmi" līderis, vokālists un ģitārists, kā arī mūzikas un lielākās daļas tekstu autors joprojām ir Māris Šverns. Pie basģitāras ir Klāvs Lauls, pie bungām - “andergroundiski” nemirstīgais Uldis Gedra. "Visi savējie" ir grupas vienpadsmitais albums, to ierakstījis un miksējis Ģirts Laumanis jeb Lomiks “Hodila Records” studijā Valmierā un Pēteris Pāss studijā “Marts” Rīgā no 2015. gada marta līdz 2017. gada aprīlim. ""Visi savējie" - tie esam mēs visi, tie nav konkrēti cilvēki. Mēs visi kā cilvēce viens otram esam savējie. Albumā dažas melodijas ir arī ļoti senas. Tās mani ir vairāk vai mazāk vajājušas un, pateicoties šim albumam, es no tām esmu ticis vaļā - tās ir atkāpušās," intervijā Latvijas Radio albuma nosaukumu skaidrojis Māris Šverns. Grupas tuvākie koncerti paredzēti 19. jūlijā K.K. fon Stricka villā Rīgā un 4. augustā festivālā “Laba Daba” Līgatnes novadā.

PAR. Vai dziesma “Laba daba” sacerēta kā festivāla “Laba daba” himna? Droši vien, ka nē, taču varētu to šādiem nolūkiem izmantot. Ļoti laba vai pat perfekta basa līnija. Kā vienmēr, “BPP” liek ieklausīties tekstos, tie viņiem nudien padodas teicami. Šīs grupas faniem ripulis patiks, tas ir pilnīgi droši.

PRET. Nekad nav patikuši "Baložu Pilni Pagalmi", kaut nošaujiet. Laikam Māra Šverna nazāli patizlā vokāla vai arī nesakarīgās dziesmu uzbūves dēļ. Klausieties paši.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.