Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ar diviem koncertiem Latvijā atgriežas Džudita Ouena

© Publicitātes foto

Nākamajā nedēļā, 21. septembrī Siguldas Kultūras centrā un 22. septembrī Ēdoles pilī, uzstāsies pazīstamā velsiešu dziesminiece Džudita Ouena.

Latvijas publika Džuditu Ouenu iepazina pērn novembrī, kad dziedātāja ar grupu uzstājās Berģu kultūras namā un Vidzemes koncertzālē “Cēsis” - albuma “Somebody’s Child” reklamēšanas tūrē. Šoreiz Ouena atgriežas ar jaunu programmu “RedisCoverRed”.

To veido ducis dziesmu kaverversiju, tostarp Džastina Timberleika “Can’t Stop The Feeling”, Eda Šīrana “Shape Of You”, grupas “Deep Purple” hita “Smoke On The Water” u.c., kā arī pašas sacerētās kompozīcijas. Dziesmas viņa izpildīs kopā ar perkusionistu Pedro Segundo. “Es jautāju Harijam (producentam Harijam Šīreram - aut.), savam lieliskajam vīram, kura būtu viskomiskākā dziesma, kurai radīt kaverversiju? Dziesma, kas visvairāk atšķirtos no manis, lai manā izpildījumā tā izklausītos traki smieklīgi. Viņš man nekavējoties atbildēja - Dreika “Hotline Bling”,” stāsta Ouena. Albumā “RedisCoverRed” nejaušība mijas ar personīgām izjūtām -piemēram, Džudita izveidojusi versiju arī dziesminieces Džonijas Mičelas “Cherokee Louise”, kas Ouenu savulaik ļoti iedvesmojusi.

Par Ouenas jauno programmu šogad ziņojuši gan Eiropas, gan Amerikas lielākie ziņu mediji un mūzikas industrijas portāli. Īpašu popularitāti viņa iemantojusi Francijā, kur klausītāji ir īpaši prasīgi. “Francijas un arī citu Eiropas zemju klausītāji mīl manu mūziku, jo tā ir dvēseliska, un emocijām bagāta ir arī mana balss. Jo tā rodas patiesā vietā - manā sirdī,” skaidro dziesminiece. Džuditas Ouenas dziesmās savijusies džezs, folks, souls, arī roks (mazliet) un pops, bet kopumā viņas daiļradi raksturo dziesminieku žanra tradīcijās sakņota oriģinalitāte, inteliģence un stāstnieces talants, kas viņas sacerējumus padara par elegantām muzikālām novelēm. Koncertos dziesmas papildina mūziķes interesantie stāsti, kas klausītājus bieži vien mudina atplaukt plašā smaidā.