Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Diāna Černe sūta dziesmoti rudenīgus sveicienus no Virdžīnijas

© Publicitātes foto

Dziedātāja un dziesmu autore Diāna Černe, kura šobrīd atrodas saulainajā Virdžīnijā Amerikā, klausītājiem par sevi atgādinājusi ar jaunu, rudenīgās noskaņās radītu dziesmu “Lapa rudenī”.

Dziesmas “Lapa rudenī” autore ir pati Diāna Černe (savulaik pazīstama kā Diana Moon), bet to aranžējis un producējis Jānis Narbuts. Sanācis atmiņā paliekošs un suģestējošs gabals ar pašas Diānas ļoti patīkamo balss tembru trumpī. Turklāt Diāna iespēlējusi arī taustiņinstrumentus, ģitāru - Gints Purgailis, bet basu - Jānis Narbuts. Dziesmas teksta video veidojis Ēriks Saksons.

““Lapa rudenī” ir dziesma par visu mainīgo dabā, Visumā un cilvēkā,” jauno dziesmu komentē Diāna. “Dabu, Visumu un cilvēku vieno cikli, kuriem ejam cauri, un rudens ir tas brīdis gada ciklā un dabā, kad pati daba un sārtojošās, krītošās koku lapas mūs aicina atlaist visu lieko un sevi nokalpojušo. Man ļoti patīk vērot dabas procesus dažādos gadalaikos un sinhronizēties ar tiem, lai būtu tik tuvu sev un dabai, cik vien tas straujajās mūsdienās ir iespējams.”

Savukārt par savu šī brīža atrašanās vietu Diāna stāsta sekojošo: “ASV saulainajā Virdžīnijas štatā es šobrīd izzinu krāšņo dabas dažādību un apmīļoju šo tālo zemi rudenīgajos toņos. Dodos pārgājienos pie dabas, iepazīstos ar vietējo kultūru un domāšanas veidu, izzinu Amerikas indiāņu skaistākos dabas parkus, apmeklēju Latvijas kora “Kamēr” vieskoncertu un citus kultūras pasākumus.”