Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Sigvards Kļava koncertēs ar "Grammy" nominantu - kori "Cappella Amsterdam"

Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava devies uz Nīderlandi, kur uzstāsies ar 2010. gada Grammy balvas nominantu - kori Cappella Amsterdam.

Koncerti izskanēs 20. janvārī Ūtrehtas Pētera baznīcā un 22. janvārī Amsterdamas laikmetīgās mūzikas koncertzālē Muziekgebouwaan't IJ un to programmā iekļauti Alferēda Šnitkes, Nikolaja Siģeļņikova, Jurija Faļika un Georgija Sviridovadarbi - Rietumeiropā maz zināmas padomju laika kormūzikas pērles. Kā arī vokālās skaņu gleznas, kuru autori ir igauņa komponists ArvoPerts, zviedrs AnderssHilborgs, norvēģis Knuts Nīsteds un amerikānis Filips Glāss.

Sigvards Kļava ir viens no Latvijas ievērojamākajiem diriģentiem, kopš 1992. gada Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs. Viņš ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) asociētais profesors, Rīgas Doma kora skolas diriģēšanas pasniedzējs, kā arī starptautisku žūriju eksperts. Kā viesdiriģents sadarbojies ar Eiropas profesionālajiem koriem, muzikāli un idejiski aktīvi darbojas amatierkoru laukā - savulaik vadījis vairākus izcilus korus, ir Dziesmu svētku virsdiriģents, kā arī bijis šo svētku mākslinieciskās koncepcijas autors.