Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Bez maksas varēs apmeklēt skandalozo izstādi "Neredzamās zonas"

© Facebook.com/ "Neredzamās zonas"

Šodien no plkst.11 līdz 19 ikviens interesents aicināts Rīgā, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, bez maksas apskatīt poļu laikmetīgā mākslinieka Artūra Žmijevska darbu izstādi "Neredzamās zonas".

Kā ziņots, Veselības ministrija (VM) iepriekš nedeva atļauju uz Medicīnas muzeja ārsienas izvietot šīs izstādes plakātu, kurā redzami divu vīriešu kaili ķermeņi - viens ir bez kājas un otrs viņu balsta, vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Kā aģentūru LETA informēja izstādes kurators un biedrības "Latvijas kultūras projekti" direktors Māris Vītols, reaģējot uz VM lēmumu nesaskaņot izstādes plakāta izvietošanu, biedrība aicina sabiedrību iesaistīties izstādes popularizēšanā.

"Šim mērķim biedrība ir izgatavojusi bezmaksas izstādes plakātus dažādos izmēros un piedāvā ieinteresētajām organizācijām un muzeja apmeklētājiem, kuri vēlas izvietot izstādes plakātus savās telpās, tos saņemt muzeja kasē Medicīnas vēstures muzeja darba laikā," piebilda Vītols.

Izstādē "Neredzamās zonas" apvienoti dažādu periodu poļu laikmetīgā mākslinieka Žmijevska darbi, kuros tematizētas to cilvēku integrācijas iespējas mūsdienu sabiedrībā, kuriem ir invaliditāte. Žmijevskis savos darbos aicina atzīt un respektēt invalīdiem piemītošo citādību, tostarp viņu tiesības uz pašizteiksmi.

Izstādē mākslinieks sarīkojis divas mācību stundas skatītājiem. Pirmā saucas "Ķermenis ar problēmām", otrā - "Mīli savu tuvāko", kur fiziski slimi ķermeņi kļūst par draugiem.