Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Svētkus svin Latvijas "ēdamie" pagasti

Pērn ēdamo pagastu saietā tika nolemts, ka nākamreiz visi tiksies Saldus novada Pampāļos, tāpēcjau šovakar pampāļnieki mīļi sagaidīs ļaudis no Saldus novada Zirņiem, Tukuma novada Tumes, Vecumnieku novada Bārbeles un Krustpils novada Kūkām.

12. saieta organizēšanā tiks ievērotas tradīcijas, kas veidojušās kopš pirmās tikšanās Tumē. Plkst.13 viesi tiks sagaidīti pie Pampāļu pagasta pārvaldes ēkas, kur, reaģējot uz priekšvēlēšanu laiku, tiks dalītas ietekmes sfēras Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Pēc tam vietējie gidi ciemiņus pavadīs nelielā ekskursijā. Lai tā atšķirtos no rādītā, kad pampāļnieki pirmo reizi rīkoja saietu 2004.gadā, šoreiz viesi tiksies ar Latvijas kultūras fonda kopas Pūdnīku skūla keramiķi Aigu Dātavu-Ķēpuli Zaņā. Pēc tam Pampāļu pagasta Klapatās viesus gaidīs vietējās keramiķes Aleksandra Gūtmanes ģimene. Pagalmā būs dažādas atrakcijas, siera ēšana un alus dzeršana. Pagasta pārvalžu vadītāji un kultūras darbinieces veidos kopīgu dekoru no māla.

Ap plkst.19 sāksies svētku gājiens cauri Pampāļu centram. Parkā notiks svinīgā atklāšana, kurā gods tiks izrādīts, gan saieta karogam un himnai, gan īpašajiem viesiem - saieta krustmātei, Tumes pagasta bijušajai vadītājai Dagnijai Staķei, Saldus novada domes priekšsēdētājai Indrai Rassai, Saldus novada Izglītības, kultūras un sociālo lietu departamenta vadītājam Aivaram Kaņepam un citiem.

Pēc tam sāksies teatralizēts koncerts Jāņu piedzīvojumu atskaņas, kur katrs pagasts rādīs savu interpretāciju organizētāju piedāvātajām tēmām par Jāņu zāļu lasīšanu, buršanu un zīlēšanu, papardes zieda meklēšanu, pīrāgu mīklu u.tml. Ik gadu koncerts izvēršas par smiekliem piepildītām stundām, jo ēdamajos pagastos dzīvo asprātīgi, talantīgi un fantastiski cilvēki.

Jautrība parkā turpināsies ballītē kopā ar DJ Mareku Našenieku. Pusnaktī pagasta pārvalžu vadītāji un kultūras darbinieki dosies uz slepenu apspriedi, pēc kuras allaž tiek nosaukts nākamais saieta organizētājs, un nakts tumsā uzzied ugunspuķes.