Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

No decembra sākuma Ziemupē ciemiņus atkal gaidīs Ziemassvētku vecītis

Ziemassvētku vecītis no decembra sākuma arī šogad gaidīs ciemos bērnus un pieaugušos Ziemassvētku ciematā Ziemupē, pastāstīja Ziemassvētku vecīša biroja darbiniece Liene Glezere.

6.decembrī plkst.12 Pāvilostas novada Vērgales pagasta Ziemupes stāvlaukumā, pašā jūras krastā, notiks Ziemassvētku vecīša sagaidīšanas ballīte. Pēc tam paredzēts arī koncerts Ziemupes luterāņu baznīcā.

No 7.decembra līdz 30.decembrim Ziemassvētku vecītis jau ceturto gadu pēc kārtas Ziemupē gaidīs ciemos lielus un mazus. 20.decembrī gan Ziemassvētku vecīti Ziemupē nevarēs sastapt, jo šajā dienā viņš dosies uz Ķīpsalu ciemos pie mazajiem rīdziniekiem. Ziemassvētku vecītis savā birojā nebūs arī 24.decembrī un 25.decembrī, jo, kā zināms, Ziemassvētkos viņam ar dāvanu maisu jāpagūst apciemot bērnus tuvākā un tālākā apkārtnē. 30.decembrī Ziemupē notiks Ziemassvētku vecīša atvadu ballīte.

Ziemsvētku vecīša birojs Ziemupē ar rūķa Rakstītāja palīdzību pa tālruni 29122204 jau pieņem grupu pieteikumus no bērnu un uzņēmumu kolektīviem. Sestdienās un svētdienās - ģimeņu dienās - var braukt ciemos arī bez pieteikšanās, ja vien noskaņojums šķiet pietiekami jauks šādam pasākumam. Tomēr, ja sestdienās un svētdienās ciemoties plāno lielākas grupiņas, pieteikšanās esot vēlama.

Ziemassvētku vecīša ciematiņā Ziemupē kursies ugunskurs, bet rūķis vārīs tēju, ceps pankūkas un piparkūkas. Būs atvērts pasta namiņš, kur bērni varēs zīmēt un nosūtīt saviem mīļajiem apsveikuma kartītes ar īstu Ziemassvētku vecīša zīmogu. Varēs arī tīt vaska sveces, iet rotaļās un dziedāt karaoke. Ziemsvētku vecītis būs ieradies Ziemupē kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem - trušiem, kazu un varbūt arī citiem zvēriņiem.

Šogad Ziemasvētku vecītis sadarbībā ar "Latvijas Pastu" rīkos arī bērnu zīmējumu konkursu "Mani labie darbiņi". Pie dažādām balviņām tiks vairāk nekā 300 bērnu, sola Ziemassvētku vecītis.