Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Kultūra

Reportāža: Kā Gulbenes novada kori un citi pašdarbības kolektīvi gatavojas Dziesmu svētkiem

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

4.lapa

Vidzemes svētku vēstneši - Maruta un Jānis Matisoni

«Dejā, tāpat kā mīlestībā, ir jābūt diviem,» uzskata deju kopas Ratiņš dalībnieki gulbenieši Jānis un Maruta Matisoni. Viņi ir Vidzemes svētku vēstneši, viens no pieciem dziesmu un deju svētku vēstnešu pāriem.

Noslēdzoties konkursam Rīgā un Latvijas reģionos, tika izraudzīti pieci dziesmu un deju svētku vēstnešu pāri - tautumeitas un tautudēli, kuri sevi uzskata par īsteniem svētku patriotiem. Vidzemē par konkursa laureātiem kļuva Jānis un Maruta Matisoni, un viņi abi 3. jūnijā atklāja Dziesmusvētku vēstniecību Valmierā, kā arī ar savām svētku fotogrāfijām pārstāv Vidzemes dziesmusvētku dalībniekus katrā no Vidzemes vēstniecībām. Tās no 28. maija līdz 8. jūlijam darbosies ikvienā Rimi veikalā visā Latvijā. Rimi dziesmu un deju svētku vēstnešu konkursā sevi un sievu pieteicis Jānis, kurš dejo jau 40 gadu, un ir arī tautas deju skolotājs. Jānis un Maruta kopā dejo jau 35 gadus - mīlestība pret deju pāri aizvien satuvina, tādēļ arī kopā kļuvuši par dziesmu un deju svētku vēstnešiem.

DESMITO REIZI. Maruta un Jānis Matisoni dziesmu un deju svētkos piedalās kopš 1980. gada un, pārstāvot Gulbeni, ir bijuši līdz šim visos svētkos. Šogad būs jau desmitā reize / Foto no Jāņa un Marutas MATISONU personiskā arhīva

«Dziesmu un deju svētki man nozīmē kopības izjūtu un saviļņojumu. Tā ir iespēja gūt pozitīvas emocijas un nodot tās citiem,» saka Maruta Matisone, vēlot Latvijai aizvien vairāk talantīgu bērnu, lai būtu, kas dzied un dejo nākamajos dziesmu un deju svētkos.