Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

VI DARBINIEKU ROTĀCIJA: Vakar Veselības inspekcijas (VI) vadītāja Aija Mežsarga, kā arī viņas vietniece un inspekcijas Veselības aprūpes uzraudzības un kontroles departamenta vadītāja Iveta Šica saņēmušas vēstuli no Veselības ministrijas (VM), kurā abām tiek piedāvāts mainīt amatu.

MEDIĶU ATALGOJUMS: Tiesībsargs Juris Jansons vērsies Satversmes tiesā (ST) par Ārstniecības likumā ietvertu neatbilstību konstitūcijā noteiktajam vienlīdzības principam un garantētajām tiesībām uz taisnīgu atlīdzību mediķiem.

SPRIEDZE KOREJAS PUSSALĀ: Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka ASV zemūdene šodien ieradusies Dienvidkorejā. Otrdien Ziemeļkoreja svin Korejas Tautas armijas 85. gadadienu. Jau iepriekš šādas gadadienas valstī atzīmētas ar jaunu ieroču izmēģinājumiem. Arī šoreiz pastāv bažas, ka Ziemeļkoreja varētu veikt jau 6.kodolizmēģinājumu.

DARBA PIEDĀVĀJUMI HĀRTLIJAM: Vakar Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis tikās ar Latvijas hokeja izlases galveno treneri Bobu Hārtliju, vēstīts komandas mājaslapā. Tās laikā notika vairāku ar hokeju saistītu jautājumu apspriešana.
NODOKĻU POLITIKA: Jaunā nodokļu sistēma varēs strādāt tikai tad, ja visi tajā iesaistīsies, kas nozīmē, ka savas saistības pret valsti jāpilda arī ikvienam iedzīvotājam, tai skaitā godīgi maksājot nodokļus, tiekoties ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Egīlu Baldzēnu šodien teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.