Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

20.junijā tiks atzīmēta Pasaules bēgļu diena

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

20. jūnijā plkst. 15 Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks Pasaules bēgļu dienai veltīts pasākums, kura ietvaros jau septīto reizi notiks arī „Dzīvā bibliotēka” ar rīdziniekiem, patvēruma meklētājiem un bēgļiem.

Šoreiz tajā piedalīsies ne tikai rīdzinieki, patvēruma meklētāji un bēgļa statusu ieguvušie, bet arī cilvēki, kuru vecāki vai vecvecāki dažādu iemeslu dēļ bijuši spiesti pametuši Latviju, kā arī tie, kuri bijuši iesaistīti patvēruma sistēmas ieviešanā Latvijā 1990.gados. Pēc Dzīvās bibliotēkas stāstu uzklausīšanas apmeklētāji varēs uzdot jautājumus, bet pasākuma noslēgumā paredzēta apļa saruna par gūtajiem iespaidiem un sajūtām.

Pasākuma ietvaros būs iespējams arī virtuāli apmeklēt bēgļu nometni ar īpašu virtuālo briļļu palīdzību, uzzināt par jaunākajām migrācijas tendencēm pasaulē, kā arī nogaršot Tuvo Austrumu ēdienus, kurus gatavojusi “Humusa komanda”.

Pasaules bēgļu diena tiek atzīmēta ik gadu 20.jūnijā, lai radītu izpratni par patvēruma jautājumiem pasaulē, kā arī lai izteiktu atbalstu un solidaritāti tiem, kas dažādu iemeslu dēļ atstājuši savas mājas un uzsākuši dzīvi svešumā.