Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Izšķirošs faktors, lai izdarītu izvēli

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Pensionārs Gunārs izteica aicinājumu nededzināt nolietotās riepas. Ir labāks risinājums! 90. gadu sākumā bija normāli, ka riepas atjaunoja. Ar vulkanizāciju lietotām riepām atjaunoja protektora rakstu. Kāpēc nevar atjaunot šādu pakalpojumu? Tas būs dabai ļoti draudzīgi!

Anda Driķe aicināja meklēt un izcelt labo. Viņa ir sajūsmā par Piebalgas porcelāna fabrikas izstrādājumiem. Fabrika darbojas Vecpiebalgas novada Inešos.

Dainis Dandēns atgādina septiņus baušļus, pie kuriem būtu jāturas visiem sabiedrības locekļiem, it īpaši pie valsts stūres esošajiem: politika ar principiem; bagātība ar darbu; bizness ar morāli; bauda ar sirdsapziņu; zinātne ar cilvēcību; zināšanas ar gara spēku un dievkalpojumi ar ziedošanos. Ja šos noteikumus ievērotu, Latvija dzīvotu paradīzē, uzskata lasītājs.

Jānis Dibrančs no Garkalnes ironizē par nemitīgajām runām, ka nepieciešamas jaunas darba vietas. Ko nozīmē darba vieta? Tā ir vieta, kur cilvēks atrodas un strādā astoņas stundas. Bet nupat presē bija lasāms par kādu dāmu, kas strādā 17 vietās un saņem gadā 89 000 eiro. Tāpat arī ārstiem ir daudz vairāk šo darba vietu, nekā ir pašu dakteru.

Andis Ventsbergs: Skatos, ka jaundibinātajā partijā Par nolasījušies daudz velkomistu, kas man ir izšķirošs faktors izvēlei, par ko balsot vai nebalsot. Tāpat kā ungāri, slovāki, poļi, esmu kategoriski pret kaut kādu bēgļu uzņemšanu, un, ja pat mūs piespiež to darīt, tad bēgļiem trīs dienas pēc atbraukšanas būtu jāsāk strādāt, man viņi nav jāuztur. Ir dažādi darbi, piemēram, gaterī dēļus krāmēt, ogas vākt un citi, kam nav vajadzīgas latviešu valodas zināšanas. Ja ukraiņi var veiksmīgi strādāt, var arī viņi. Man mazbērni dzīvo Holandē, un viņi bija spiesti bērnam mainīt skolu, jo klasē parādījās daudz bēgļu bērnu, līdz ar to strauji auga agresija. Jo mazāk mums būs bēgļu, jo lielākas cerības, ka izvairīsimies arī no terora aktiem. Tā ir tāda tīri praktiska pieeja, neesmu ne ksenofobs, ne rasists