Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ļaundaris-neveiksminieks divas reizes mēģina apzagt to pašu vasarnīcu

© depositphotos.com

9.decembrī ap pulksten 06.00 Valsts policija saņēma zvanu no kāda vīrieša Saulkrastu novadā, Garciemā, kurš skaidroja, ka no blakus esošās kaimiņu mājas sadzirdējis aizdomīgus trokšņus, kas izklausījušies pēc stiklu šķindoņas. Paskatoties no sava mājokļa loga, viņš pamanījis kādu personu, kurš staigā ar lukturīti pa kaimiņu mājas teritoriju. Aculiecinieks zināja, ka viņa kaimiņi ziemas sezonā uzturas Rīgā, tādēļ, iespējams, tur esošā persona ir garnadzis.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona Saulkrastu iecirkņa policija, patruļpolicijas ekipāža no Vecmīlgrāvja un Carnikavas pašvaldības policija, kas garnadzi “pa karstām pēdām” aizturēja. Tobrīd ļaundaris vēl atradies mājā, kur bija paspējis sakraut trīs maisus ar dažādām mantām - sadzīves tehniku un pārtiku.

1952.gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem noziegumiem. Jāpiemin, ka garnadzis pirms nepilna gada bija centies apzagt šo pašu vasarnīcu, bet arī toreiz viņam tas neesot izdevies.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Pašlaik aizturētais ir nodots Valsts policijas Baložu iecirkņa policistiem, jo pastāv aizdomas, ka viņš veicis šāda paša veida noziegumu arī šajā apkaimē.

Ņemot vērā iepriekšminēto, Valsts policija aicina iedzīvotājus nekavējoties ziņot policijai par redzētām aizdomīgām personām un automašīnām, kas novietotas pie Jūsu vai Jūsu kaimiņu mājokļiem.