Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

VARAM nākamgad no ES grib dabūt 98 miljonus eiro

© Reuters/ SCANPIX

Viens no mērķiem Vides aizsardzības un reģionālās ministrijai (VARAM) nākamgad ir piesaistīt no Eiropas Savienības (ES) investīcijām 98 miljonus eiro, pastāstīja VARAM valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

Viņš norādīja, ka nākamajā gadā ministrijai būtiski ir atrisināt ne vien investīciju piesaistes procesu, bet arī jautājumu par zemes dzīļu izmantošanu. "Galvenais uzdevums ir pabeigt darbu pie likuma izstrādes, kas uzlabos zemes dzīļu pārvaldību un pieejamību un uzlabos iespēju veikt to izpēti," sacīja VARAM pārstāvis.

Tāpat liels darbs gaidāms ar iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanas nodrošināšanu.

Vēl ar nākamā gada 1.jūniju plānots ieviest "e-adresi", kas sāks darboties pakāpeniski un iedzīvotājiem nodrošinās saziņas iespējas starp valsti, pašvaldībām un iedzīvotājiem. "Cilvēkiem vairs nebūs jāiet uz pastu pēc ierakstītajām vēstulēm un visu varēs izdarīt caur internetu, kā arī būs citi papildus plusi," skaidroja valsts sekretārs.

Par nozīmīgākajiem sasniegumiem šogad Muciņš atzīst reģionālās attīstības, investīciju pieejamības un zaļā publiskā iepirkuma jomā izdarītos darbus. "Reģionālās attīstības jomā esam uzlabojuši iedzīvotājiem bērnudārzu pieejamību, Zaļā publiskā iepirkuma jomā esam panākuši septiņas obligātās un 14 brīvprātīgās preču grupas un šis skaits kopš 2013.gada ir pieaudzis 2,5 reizes, savukārt investīciju pieejamība dažādiem valsts attīstības pasākumiem kopumā bijusi 691 miljona eiro apmērā," norādīja Muciņš.

Tāpat viņš atzīmēja 134 miljonu eiro lielo finansējumu, kas piesaistīts, lai radītu pašvaldībās jaunas darba vieta un piesaistītu reģioniem privātās investīcijas, un plāna izstrādi, kas ļautu īstenot "uz datiem balstītas sabiedrības izveidošanu".