Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Maligins visu novēlējis saviem bērniem, tomēr to vēl varot apstrīdēt

© F64

Decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina daļas uzņēmumos AS "Olainfarm" un SIA "Olmafarm" atbilstoši šodien nolasītajam testamentam vienādās daļās mantos viņa bērni, informēja "Olainfarm" pārstāvis, valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Atbilstoši testamentam mantinieki turpmāko piecu gadu laikā nedrīkstēšot atsavināt vai dāvināt mantotās uzņēmumu daļas.

Kā norādīja Lapiņš, šodien nolasītais testaments vēl nav stājies spēkā. Četru mēnešu laikā to var apstrīdēt citi iespējamie mantinieki.

Maligins mūžībā aizgāja 2017.gada decembrī 52 gadu vecumā.

Maligins tieši un pastarpināti caur SIA "Olmafarm" bija lielākais "Olainfarm" īpašnieks. "Olmafarm" pilnībā piederēja Maliginam. "Olmafarm" piederēja 42% daļu, bet Maliginam 26% akciju, liecina biržas "Nasdaq Riga" dati.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. "Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums 2016.gadā sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016.gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Laikraksta "Dienas Bizness" pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7.vietā ar 70 miljonu eiro turību.