Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Bezvests.lv "apbruņojas" ar īpašu dronu, lai efektīvāk meklētu pazudušos

© f64

Lielākais dronu ražošanas uzņēmums Atlas Aerospace, kas darbojas Latvijā, pēc jauna drona, kas ir speciāli izstrādāts meklēšanas vajadzībām, 8. jūnijā nodeva organizācijas Bezvests.lv pārstāvjiem trikopteri ar palielinātu jaudu, kas palīdzēs atrast cilvēkus no gaisa. 

Šī dāvana bija iespējama, pateicoties projektam, kuru uzrakstīja Bezvests.lv un atbalstīja Ziedot.lv un Latvijas Valsts Meži. Bezvests.lv tika piešķirti līdzekļi vairāk nekā 7000 eiro apmērā, un Atlas Aerospace kompānija piekrita pārdot dronu, kas maksā vairāk nekā 30 tūkstošus eiro par pieejamo summu. Liels liels paldies!

Bezvests.lv brīvprātīgie jūnija sākumā uzsāka meklēt 22 gadus veco Kazimiru Rubļevski, kurš 4.jūnijā gāja peldēties ar draugiem un notika nelaime - jaunietis noslīcis, - ar viļņiem viņu ievilka jūrā. 9. jūnijā brīvprātīgie atkal devās uz Vakarbuļļu pludmali, lai turpinātu Kazimira meklēšanu, kas noslīka šajā rajonā. Divas Bezvests.lv komandas ar droniem pārbaudīja diezgan lielu teritoriju - aplidoja Rīgas līča teritoriju, pārbaudīja krastu, mola un bākas apkaimes. Lidojumi ar nelieliem pārtraukumiem notika no plkst. 17:00 līdz 22:00. 10. jūnijā brīvprātīgie pirmo reizi meklēja virs jūras līča uzreiz ar trīs dronu palīdzību.Izmēģināja arī jauno firmas Atlas trikopteru. To palaida kopā ar siltuma uztvērēju.
Veicot meklēšanas pasākumus, Bezvests.lv brīvprātīgie ar trikoptera palīdzību nolaida ūdenī radioboju ar GPS, lai varētu veikt ūdens straumes izpēti.