Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Vakar izglābti septiņi mežā apmaldījušies cilvēki

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) palīdzība bija nepieciešama septiņiem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā, informēja VUGD.

Līdzīga situācija bija arī diennaktī no otrdienas uz trešdienu, kad glābēju palīdzība bija nepieciešama pieciem cilvēkiem, kuri apmaldījušies mežā.

Tad šajā diennaktī glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam cilvēkam Madonas novada Indrānu pagastā, kurš bija apmaldījies mežā. Tukuma novada Zemītes pagastā tika atrasti trīs mežā apmaldījušies cilvēki, bet Kuldīgas novada Rumbas pagastā trim cilvēkiem bija vajadzīga VUGD palīdzība, lai izkļūtu no meža.

Savukārt Augšdaugavas novada Tabores pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju cilvēks bija apmaldījies mežā, glābšanas darbus nevajadzēja veikt, jo cilvēkam izdevās izkļūt no meža paša spēkiem.

VUGD atgādina, ka dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112.

Ja cilvēks saprot, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, tad jāzvana glābējiem un jānosauc tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus - kurā vietā persona iegājusi mežā, cik ilgi tā uzturējusies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus tā šķērsojusi vai tiem pagājis garām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 i