Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Līdzekļu taupības nolūkā no dažādām Rēzeknes pašvaldības struktūrām plānots atlaist 60 darbiniekus

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Līdzekļu taupības nolūkā no dažādām Rēzeknes pašvaldības struktūrām plānots atlaist aptuveni 60 darbiniekus, pēc Rēzeknes domes Finanšu komitejas sēdes aģentūrai LETA pavēstīja opozīcijas deputāte Ināra Groce (NA).

Pēc viņas paustā sēde notika krietni agrāk nekā bija paredzēts, un šobrīd sēdes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs esot devies ceļā uz Finanšu ministriju, lai "aizstāvētu savu". Savukārt iepriekš izskanējusī iecere samazināt pakalpojumus šodien nemaz netika izskatīta. Groce gan uzskata, ka tieši ar šo jautājumu būtu jāsāk diskusija.

Komentējot darbinieku atlaišanu, Rēzeknes pašvaldības Komunikācijas un ārējās sadarbības nodaļas vadītāja Nataļja Jupatova norādīja, ka to skaits vēl tiks precizēts, taču lielāks par minēto tas noteikti nebūšot. Plašākus komentārus viņa atteicās sniegt, sakot, ka konkrētākas nianses būs zināmas domes sēdē ceturtdien, 10.jūlijā.

"Optimizējot, pārskatot visas funkcijas un noslogotību, protams, visas nodaļas skatās kā optimizēt izdevumus un pakalpojumu apjomu," viņa sacīja.

Jau ziņojām, saistībā ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības finansiālajām grūtībām, budžetā konstatējot 3,9 miljonu eiro trūkumu, pašvaldībā tiek meklētas iespējas samazināt budžeta izdevumus. Izskanējuši priekšlikumi samazināt darbinieku skaitu pašvaldībā un mazināt sociālo atbalstu iedzīvotājiem.