Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Uzņēmumu un vēl divas personas apsūdz vairāk nekā 95 000 eiro nelikumīgā iegūšanā

© f64.lv, Jānis Saliņš

Eiropas Prokuratūra Rīgas pilsētas tiesā iesniegusi apsūdzības rakstu divām fiziskām personām un vienam uzņēmumam par krāpšanu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansētu drenāžas sistēmu rekonstrukcijas projektu, teikts Eiropas Prokuratūras paziņojumā.

Finansējuma saņēmēji un viņu līdzdalībnieki tiek apsūdzēti par ES līdzekļu nelikumīgu iegūšanu vairāk nekā 95 000 eiro apmērā.

Pierādījumi liecina, ka iepirkuma procedūra tika viltota tā, ka tiesības slēgt līgumu tika piešķirtas jau iepriekš izraudzītam uzņēmumam, norāda Eiropas Prokuratūra.

Iepirkuma uzvarētājs un labuma guvējs no šiem līdzekļiem tiek apsūdzēti, ka plānojuši panākt šādu rezultātu, nosakot zemāko cenu, lai gan zinājuši, ka darbus nevar veikt par piedāvājumā norādīto summu un solītajā kvalitātē.

Ja apsūdzētie tiks atzīti par vainīgiem, viņiem draud no divu līdz desmit gadu cietumsods, kā arī var tikt konfiscēts īpašums.

Eiropas Prokuratūra ir pirmā pārnacionālā prokuratūra, kurai ir tiesības neatkarīgi izmeklēt noziedzīgus nodarījumus, kas apdraud ES finanšu intereses. Tā var veikt noziedznieku kriminālvajāšanu un nodošanu tiesai 22 iesaistītajās ES dalībvalstīs.